Evrensel Gazetesi

DEMİRYOL-İŞ ÜYELERİ: BİZ DE EYLEM YAPMALIYIZ

-

DEMİRYOLU işçileri de “Demiryol-İş ne rede? Sesi çıkmıyor, adı da geçmiyor. Ses sizliğe gömüldüler. Öfkemizin geçmesini bekliyorla­r ama her geçen gün daha da öfkeleniyo­ruz. Biz de eylem yapmalıyız. Eskişehir’de, Sivas’ta yemekhaned­e çatal bıçak vurmamız nereye kadar? Sesimizi daha çok duyurmalıy­ız. Bunun için sendi kacıların tehditleri­nden korkmayalı­m, on lar bizim sayemizde o koltuklard­alar. Bu sessizlik bizim sonumuz olur” dedi.

Ayrıca Demiryol-İş ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay son yaptığı açıkla mada, “15 sendika var, bu protokole onlar imza atmadan yürürlüğe girmez. Kimseye dayatma yapmadık” dedi. İşçiler ise açık lamayla ilgili şunları söyledi: “Bu adam hiç konuşmasa daha çok zam alırız. Fayda sından çok zararı var. Vergide adalet di yor, yarım yamalak aldığımız ikramiyede­n bahsediyor. Bunlar iktidarın adamı. Yuka rısı ne derse onu yaparlar. Tek görevi işçi yi bastırmak, susturmak.”

Bir işçi de Demiryol-İş şube yöneticile rinin de sessiz kalmasına tepkili. İşçi, “Böyle sessiz kalacaksan­ız asla bir dahaki seçimlerde bize gelip oy verin demeyin. O kadar sosyal medyadan sesimizi duyur maya çalıştık, duyuramadı­k. Yetki verdiği miz başkanlar yetkinizi kullanmıyo­rsunuz? Göstermeli­k birkaç yazı paylaştını­z, bunlar yeterli değil. Eğer ki işini bilen görevini la yıkıyla yapan şube başkanları, üst kurul delegeleri olsaydınız; şu an genel başkanı mız kendiliğin­den bırakır giderdi. Ama siz ler de en az onun kadar suçlusunuz. Sizle rin bir daha o görevde olup olmaması biz üyelerin elinde. Bugün kim üyesinin yanın da kim karşısında tarih yazacak” dedi.

Eskişehir’den bir işçi de “Demir yol-İş’in işçisinde bir kaynama var. İşçi ler öfkeli. Dün yine yemekhaned­e çatal bıçak vurma eylemi yaptık. Ama bir ta raftan baskı da yapıyorlar işçiyi sindir mek için. Kaybedecek bir şeyimiz kal madı, Sakarya’dan Sivas’a, Kayseri’ye birlikte sesimizi daha gür çıkarmak için geri durmamalıy­ız” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye