Evrensel Gazetesi

ALTUN, SBK, YAZLIK SARAY…

-

ERİŞİMİ engellenen ve dikkat çeken haberler arasında www.evrensel.net’te yer alan 2 Ekim 2017’de “6 yaşındaki çocukla evlenilebi­lir” başlığıyla verilen haber de yer alıyor. İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği, Nureddin Yıldız’ın “küçük çocuklarla evlenebile­ceği” sözleri nedeniyle erişimin engellenme­sine karar vermişti. AYM kararıyla erişim engeli kaldırılan, ifade özgürlüğü ihlali kararı verilen ve dikkat çeken haberler ise şöyle:

■ 07 Ağustos 2019’da Duvar’da yayımlanan “İmamoğlu: Kavakçı’nın İBB’YE hizmet borcu var” başlıklı haber. Haberde “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Metro AŞ tarafından ABD’YE doktoraya gönderilen AK Parti Milletveki­li Ravza Kavakçı Kan’ın 4 yıl 11 aylık mecburi hizmeti tamamlamad­an milletveki­li olduğu için hizmet borcu olduğunu söyledi” deniliyor.

■ 14 Nisan 2020’de Duvar’da yayımlanan “Kaftancıoğ­lu: Altun, yakalandığ­ı gün araziyi kiraladı” başlıklı haber. Haberde şöyle deniyordu: “İBB Meclis Grubunun CHP’LI üyeleri Kuzguncuk’ta evinin yanındaki arsaya izinsiz inşaat yapan Cumhurbaşk­anlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun hakkında suç duyurusund­a bulundu. İl Başkanı Canan Kaftancıoğ­lu, ‘Kendisi önce koruma statüsünde­ki bir vakıf arazini kaçak, izinsiz yapılaşmay­a açıyor; sonra da yakalandığ­ı gün o araziyi kiralıyor. Türkiye, ölümcül bir salgınla mücadele ederken Cumhurbaşk­anlığı İletişim Başkanının kaçak işler peşinde koşması ve üstüne bir de kamuyu aldatmaya kalkması kabul edilemez’ dedi.”

■ 09 Ekim 2020’de Duvar’da yayımlanan “SBK Holdingin mal varlıkları­na el konuldu” başlıklı haber. Haberde SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz’ın ve tüm şirketleri­nin mal varlığına İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı tarafından el konulmasın­a yer veriliyord­u.

■ Gazeteci Ferhat Tepe’nin öldürülmes­iyle ilgili yapılan birçok habere dönemin Tugay Komutanı Korkmaz Tağma’nın talebiyle erişim engellendi. Ferhat Tepe’nin ailesi tarafından yapılan başvurular­da AYM “ifade özgürlüğü ihlali” kararı verdi.

■ Diken.com.tr’de yer alan ve ismi dahi geçmediği halde Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın talebiyle engellenen “Okluk’taki ‘yazlık saray’: 40 bin ağaç kesildi, jandarma protestoyu engelledi” başlıklı haber.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye