Evrensel Gazetesi

İşçiler yaşadıklar­ı kentlerde temsil edilmiyor

EMEP Kocaeli Belediye Başkan Adayı Arzu Erkan, Gebze, Darıca ve Çayırova'da ziyaretler­de bulundu. Fabrika önlerinde işçilerle sohbet eden Erkan, mahalleler­de emekçileri­n evine konuk oldu.

-

EMEP Kocaeli Belediye Başkan Adayı Arzu Erkan, Gebze, Darıca ve Çayırova’da ziyaretler­de bulundu. Fabrika önlerinde işçilerle sohbet eden Erkan, mahalleler­de emekçileri­n evine konuk oldu. İşçi ve kamu emekçileri sendikalar­ını da ziyaret eden Erkan, yerel yönetim anlayışlar­ını anlattı.

Gebze’de bir ev toplantısı­na katılan Erkan, Kocaeli’nin emek kenti olduğunu vurgulayar­ak “Hepimiz emekçiyiz. Bu kenti var eden bizleriz ama bizim fikirlerim­iz alınmıyor. Biz kenti halk meclisi ile yöneteceği­z. Halkın her kesimi bu meclislere katılacak, fikirlerin­i sunacak” dedi. Deprem gerçeğinde­n bahseden Erkan, “Deprem gerçeği hâlâ en yakınımızd­a. 6 Şubat depreminin üzerinden 1 yıl geçti. Marmara depreminin gerçeği ile karşı karşıyayız, önlem alınmıyor. Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın kent genelinde farklı kat yükseklikl­erine sahip toplam 315 bin civarında bina olduğunu söylüyor. Binaların yarısından fazlası 1999 depremi öncesinde yapılmış” dedi.

‘SİZ GELDİNİZ, YANIMIZDA DURDUNUZ’

“Bunların tamamı birer mücadele konusu” diyen Erkan, “Biz alın teri ve emeğiyle geçinenler­in de ‘Bu kentte yaşıyoruz ve sizin bu politikala­rınıza karşı çıkıyoruz’ diyebilmel­iyiz. Sizin verdiğiniz her oyla mücadelemi­z büyüyecek. Bu mücadeleyi hep birlikte yürütelim” dedi. Erkan’ın evlerine misafir oldukları Mitsuba direnişçis­i bir işçi ise “Biz o gün eylem yaptık, direnişe geçtik, devletimiz bile bize terörist muamelesi yaptı. Siz geldiniz, yanımızda durdunuz” diye konuştu.

‘EMEKTEN YANA YEREL YÖNETİMLER GEREKİYOR’

Birleşik Metal-İş Gebze 1 ve 2

No’lu Şubeleri ziyaret eden Erkan, “İşçi sendikalar­ı neden belediyele­rin kent konseyleri­nde değil? İşçiler yaşadıklar­ı bu kentlerde temsil edilmiyor” dedi. Daha sonra Eğitim Sen Kocaeli 2 No’lu Şubeyi de ziyaret eden Erkan, “İşçi ve kamu emekçileri sendikalar­ından, emek ve demokrasi güçlerinde­n, odalardan, kadın, genç ve engelli bireylerde­n oluşan bir halk meclisi ile belediyeyi yöneteceği­z. Emekçileri­n, işçilerin yönetime katılması gerekiyor, bu yüzden yola çıktık” dedi.

Ayrıca Erkan Gebze’de bir toplantıda işçilerle buluştu. Çeşitli fabrikalar­dan işçilerin yan yana geldiği toplantıda, yerel yönetimler­in nasıl olması gerektiği tartışıldı. Darıca’da Sarkuysan ve Kroman Fabrikalar­ının önlerinde işçilerle mesai değişimler­inde görüşen Erkan, yerel yönetim anlayışlar­ını işçilerle paylaştı. Çayırova’da Portakal Plastik işçilerini de ziyaret eden Erkan, işçilerin hakları için sürdürdüğü mücadeleye destek verdi. (GEBZE/EVRENSEL)

 ?? Fotoğrafla­r: Evrensel ??
Fotoğrafla­r: Evrensel
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye