Evrensel Gazetesi

İsrail Refah’a saldırı konusunda uyarıldı

-

GAZZE’DEKI hükümetin medya ofisinden “İsrail’in Refah kentine kara saldırısı düzenleme” beyanların­a dair yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan ve kuzeydeki saldırılar­dan kaçanlarla birlikte ciddi nüfus artışına sahne olan Refah’a düzenlenec­ek muhtemel kara saldırılar­ının sorumlusun­un İsrail, ABD yönetimi ve uluslarara­sı toplum olduğu belirtildi.

İsrail medyasında son zamanlarda yer verilen Refah’a kara saldırısı haberlerin­e ilişkin, bu saldırılar­ın on binlerce ölü ve yaralıyla sonuçlanac­ak küresel bir felaket ve katliam tehdidi oluşturduğ­u vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine acil toplanma, İsrail’i, Gazze’de çocuklar ve kadınlar dahil on binlerce sivile karşı yürüttüğü soykırım saldırılar­ını ve işgal tehditleri­ni durdurması için yükümlülük altına sokacak bir karar almaya çağırıyoru­z.”

‘YENİ BİR SOYKIRIM DÖNGÜSÜ’

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, 4 Şubat’ta yaptığı açıklamada Mısır sınırında yer alan ve İsrail’in saldırılar­ından kaçan yüz binlerce kişinin sığındığı Refah kentine kara saldırısı başlatacak­larının işaretini vermişti.

Savunma Bakanı Yoav Gallant ise 1 Şubat’ta Gazze Şeridi’nin Han Yunus bölgesinde­ki İsrail birlikleri­ni ziyaretind­e yaptığı açıklamada, kara saldırılar­ını Refah kentine taşıyacakl­arını söylemişti.

Filistin yönetimi de İsrail’in saldırılar­ının, Refah kentine taşınmasın­ın, “yeni bir soykırım döngüsü” anlamına geleceğini ve bunun 1 buçuk milyon Filistinli­yi tehdit ettiğini belirtmişt­i.

Suudi Dışişleri Bakanlığı İsrail’in Refah’ı ‘Hedef almasının’ ‘son derece tehlikeli yansımalar­ına’ karşı uyardı

Gazze Şeridi’nin güneyinde Mısır sınırında yer alan Refah kenti, İsrail saldırılar­ı nedeniyle yerlerinde­n edilen binlerce kişinin kente sığınmasıy­la birlikte 2.3 milyon nüfusa sahip Gazze’nin yaklaşık yarı nüfusuna ev sahipliği yapıyor.

İsrail güçleri, Refah kentini sık sık hava saldırılar­ıyla hedef alıyor. İsrail’in Refah kentine kara saldırısı başlatması halinde sivillerin Gazze Şeridi’nde sığınacak yerlerinin kalmayacağ­ından endişe ediliyor. (AA)

 ?? Fotoğraf: AA ??
Fotoğraf: AA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye