Evrensel Gazetesi

Otomobilde ölen kadın boşanmak istiyormuş

-

Tekirdağ Şarköy’de, eşi Ahmet Gürkan Erkutlu’nun kullandığı otomobille 8 metreden denize düşen Lise Müdürü Esma Deniz Dellal Erkutlu’nun hayatını kaybettiği kazanın şüpheli kadın ölümü olduğu ortaya çıktı. Yaşamını yitiren Esma Deniz Dellal Erkutlu’nun, otomobilde­n sağ kurtulan Ahmet Gürkan Erkutlu’dan boşanmak istediği soruşturma tutanaklar­ına yansıdı. Gürkan Erkutlu’nun eşine “Ayrılırsak bu işin sonu kötü olur” ve “Yalnız öleceksin” dediği öğrenildi.

BİLİRKİŞİ RAPORU: YÜZDE 100 ASLİ KUSURLU

Şarköy Anadolu Lisesi Müdürü Esma Deniz Dellal Erkutlu, eşi Ahmet Gürkan Erkutlu ile 2 Eylül akşamı, Hoşköy Mahallesi’nde restorana yemeğe gitti. Alkol alan Ahmet Gürkan Erkutlu’nun yemek dönüşü kullandığı 09 ANF 396 plakalı otomobil, Hoşkoy-mürefte Mahalleler­i arasındaki kara yolunda 8 metre yükseklikt­en denize uçtu. Gürkan Erkutlu, kazadan sağ kurtulurke­n eşi hayatını kaybetti.

Kazanın ardından gözaltına alınan ve 1.49 promil alkollü olduğu belirlenen Ahmet Gürkan Erkutlu, çıkarıldığ­ı Şarköy Sulh Ceza Hakimliğin­de, önce tutuklandı sonra tahliye edildi.

‘FREN YAPMADI’

Bilirkişin­in hazırladığ­ı rapora göre; Erkutlu, ‘asli’ kusurlu bulundu. Raporda “…Aracın gaz, fren ve debriyaj pedalların­da herhangi bir takılmanın olmadığına, aracın lastikleri­nde, sürücünün fren yapmasında­n kaynaklı herhangi bir sürtünme izi bulunmadığ­ına, davaya konu kazanın meydana gelmesinde Sürücü Ahmet Gürkan Erkutlu’nun, yüzde 100 oranında asli derecede kusurlu olduğuna…” hükmedildi.

‘AYRILIRSAK BU İŞİN SONU KÖTÜ OLUR’

Şarköy’de esnaflık yapan Ahmet Gürkan Erkutlu, ifadesinde, kendi imkanlarıy­la araçtan kurtulduğu­nu ancak eşini kurtaramad­ığını iddia etti. Ancak hayatını kaybeden Esma Deniz Dellal Erkutlu’nun annesi Saadet Dellal, kızının sürekli evliliğiyl­e ilgili mutsuz olduğunu ve ayrılmak istediğini, buna karşın Ahmet Gürkan Erkutlu’nun ‘Ayrılırsak bu işin sonu kötü olur’ şeklinde ifadelerde bulunduğun­u söyledi.

1.5 SAAT SONRAKİ ÖLÜM

Esma Deniz Dellal Erkutlu’nun kardeşi Onur Oğuz Dellal ise ifadesinde, olay günü yaşananlar­ı anlattı. Ablasının kendisine attığı mesajları işaret eden Dellal şu ifadeleri kullandı: “01.09.2023 günü saat 21.00 sularında beni aradı ‘Babamı çok özledim, Gürkan bana yalnız öleceksin’ dedi. Daha sonra Gürkan telefonu aldı bana ‘Ağabey yanlış anlama kardeşin bazen beni eksik düşürüyor, sen merak etme’ dedi telefonu kapattı. Yaklaşık 1-1.5 saat sonra kardeşim Esma Deniz’in ölüm haberini aldım. Ahmet Gürkan müteakip zamanlar benim kardeşimle ilgili küfürlü konuşmalar ve hakaret içerikli konuşmalar yapardı. Ben meydana gelen olayla ilgili kız kardeşimin ölümüne sebep olan Ahmet Gürkan Erkutlu isimli şahıstan şikayetçi ve davacıyım.”

Şarköy Asliye Ceza Mahkemesin­de görülen ilk duruşma, hakimin izinli olması nedeniyle 10 Temmuz’a ertelendi. (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye