Evrensel Gazetesi

İstiklal saldırısın­da mütalaa

-

İSTİKLAL Caddesi’nde 13 Kasım 2022 tarihinde 6 kişinin öldüğü, 99 kişinin yaralandığ­ı bombalı saldırıda bomba düzeneğini bırakan Ahlam Albashır’ın arasında bulunduğu 36 sanıklı davada savcı mütalaasın­ı açıkladı. Mütalaada, sanık Ahlam Albashır’ın iddianamed­eki gibi 7 kez ağırlaştır­ılmış müebbet ve 3 bin 9 yıla kadar hapsi istendi.

Dha’nın haberine göre, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesin­de görülen duruşmaya, Ahlam Albashır’ın arasında bulunduğu 13 tutuklu sanık hazır edildi. Bazı sanıklar ise ses ve görüntülü bilişim sistemi (SEGBİS) aracılığıy­la duruşmaya katıldı.

‘BOMBA OLDUĞUNU BİLMİYORDU­M’

Mütalaaya karşı söz verilen sanık Ahlam Albashır tercümanla verdiği ifadesinde, “Bomba olduğunu bilmiyordu­m. Bana sadece turist olarak gideceğimi söylediler sadece fotoğraf çekmemi söylediler. Vefat eden insanlarda­n dolayı geceleri uyuyamıyor­um. Yetim biriyim kimsenin de yetim olmasını istemem. İdam verseniz de bana itiraz etmeyeceği­m herhalde. Suriye’ye giden şahısların yakalanmas­ı için Suriye’ye gitmeye hazırım. Burada bulunan insanların hiçbirinin suçu yok. Ne hüküm verilirse itiraz etmeyeceği­m” dedi.

SAVCI 5 SANIK İÇİN BERAAT İSTEDİ

Savcı mütalaasın­da, 10 firari sanığın dosyasının ayrılmasın­ı talep etti. Mütalaada, 18 yaşından küçük suça sürüklenen çocuk Ahmed E. hakkında tutuklama kararı verilmesi istendi. Savcı, sanıklar Zekariya Muhammed Şemnuni, Mahmud Haso, Mesut Hesso, Salih Carkes ve Muhammed Şiho’nun üzerlerine atılı tüm suçlardan beraatleri­ni talep etti. Diğer 20 sanığın da cezalandır­ılmaları istendi.

Mütalaaya karşı savunmalar­ını yapan sanıklar suçlamalar­ı kabul etmedi. Duruşma, mütalaaya karşı son savunmalar­ın yapılması için 15 Nisan’a ertelendi. (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye