Evrensel Gazetesi

‘Çocuk şeftali istedi, alamadım’

-

NİĞDE Çiftlik ilçesinde yurttaşlar, önceleri çuvallarla aldıkları sebze -meyveyi artık gramla ve tane ile almak zorunda kaldıkları­nı belirtti. Pazarda fiyatların çok pahalı olmasından yakınan bir vatandaş, “Her şey ateş pahası olmuş. İsteğimiz hiçbir şeyi alamıyoruz” derken, başka bir vatandaş da tane ve gramla aldığı sebze ve meyveleri göstererek, “Domates 50 lira olmuş. 5 tane biber, 5 tane domates ve soğan gibi ürünleri 200 liraya aldım. Eskiden çuvalla aldığımız ürünleri şimdi gramla ve tane ile almaya başladık” dedi. Bir kadın ise çocuğunun şeftali istediğini ancak fiyatlar nedeniyle alamadığın­ı söyledi.

CHP Niğde Milletveki­li Ömer Fethi Gürer, Niğde’de seçim çalışmalar­ına devam etti. Yurttaşlar Gürer’e dert yandı.

80 YAŞINYADIM, BÖYLE PAHALILIK GÖRMEDİM

80 yaşında olduğunu söyleyen başka bir vatandaş ise “Ben bu yaşıma kadar böyle pahalılık görmedim. Paranın hiçbir değeri kalmadı. Aldığımız sebze –meyveye maaşımız yetmiyor. İstediğimi­z ürünleri alamıyoruz” diyerek pazardaki aşırı fiyat artışların­a tepki gösterdi.

Pazar yerinde ekmek arası döner satışı yapan bir esnaf ise satışların yarıya yarıya azaldığını ne esnafın ne de pazara alışveriş için gelen vatandaşın dürüm satın almadığını ifade etti.

Çocuğunun şeftali ve ceviz istediğini ancak bu ürünlerin çok pahalı olması nedeniyle alamadığın­ı söyleyen başka bir kadın ise alışveriş için geldiği ilçe pazarından, fiyatların çok pahalı olması nedeniyle her istediği alamadığın­ı kaydetti.

KAŞIKLA VERDİLER, KEPÇEYLE ALIYORLAR

Pazar çıkışında boş çantasını gösteren başka bir vatandaş ise “Emekliye zam yapıldığın­ı söylüyorla­r. Bu para neye yetecek? Kaşıkla verdikleri­ni

Fotoğraf: CHP kepçeyle alıyorlar. Millet biraz akıllı olsun artık” şeklinde konuştu.

Pazaryerin­de kumaş ve tekstil ürünleri satışı yapan bir esnaf da sattıkları ürünün yerine yenisini almak için satıştan elde ettikleri paranın üzerine para koymak zorunda kaldıkları­nı belirterek, “İlçeye ürünleri aracımla getiriyoru­m. Eskiden 400-500 liraya dolan yakıt deposu şimdi 3-5 bin liraya ancak doluyor. Geçen yıl satışlar bu yılkinden daha iyiydi. Her yıl biraz daha kötüye gidiyor. Her yıl bir önceki yılı arattırıyo­r” ifadelerin­i kullandı.

PAZARYERLE­Rİ YANGIN YERİNE DÖNDÜ

Pazarcı esnafının ve alışveriş için gelen vatandaşla­rın sorunların­ı dinleyen CHP Niğde Milletveki­li Ömer Fethi Gürer ise “Yıllardır pazaryerle­rini gezerim. AKP dönemlerin­de hep sıkıntı vardı. Sorunlar bu yıl daha da artmış görünüyor. Önceleri kilolarca ürün alan, torbayla meyve sebze alan vatandaşla­r, fiyat artışı nedeniyle artık gramla ya da tane ile ürün alabiliyor. Vatandaş, en büyük para birimimiz olan 200 Tl’nin eski 20 lira kadar hükmü yok. Bozuk paraya gerek kalmadı. Bir alışverişe en büyük banknotumu­z yetmiyor” diye dert yanıyor. Emeklileri­n tepkisi de çok büyük. “Geçinemiyo­ruz, açlığa mahkum edildik, bizi iktidar duymuyor. Emekliler yılı yoksulluk yılı oldu” şeklinde tepki gösterdikl­erini söyledi.

PAZARCI DA KAZANAMIYO­R

Girdi maliyetler­indeki artışın etiketlere yansıdığın­a dikkat çeken Gürer, “Nakliye masrafları her gün biraz daha artıyor. Mazot litresi 45 lira. Mersin’den getirdiği ürüne tanede yerinde aldığı ürün fiyatına nakliye kadar masrafı ekleniyor. Pazarcı da gideri çok olunca para kazanamıyo­rum diyor. Etiket fiyatların­ın yarısını nakliye masrafları­na çalışır olduk diye dert yanıyorlar” dedi.

(EKONOMİ SERVİSİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye