Evrensel Gazetesi

Birlikte çalıştık, hep beraber yönetelim

-

EMEK Partisi (EMEP) İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Kemal Köroğlu, emekli ol duğu Kültürpark alanında çalışan park bahçe işçisi arkadaşlar­ıyla bu luşarak seçim çalışmalar­ına başla dı. Köroğlu, “Beraber ağaçları bu dadık, bahçe çapaladık. İyi ücretler alabilmeli, iyi konutlarda oturabil meliyiz. Bizler belediyele­ri de yö netebiliri­z” dedi.

Köroğlu yan yana sendikal mü cadele içinde yer aldıkları arkadaş larını ziyaret etmekten mutlu oldu ğunu belirterek, “Bugün siz örgüt lü olduğunuz için sendikanız iyi ol duğu için sözleşme yapabiliyo­rsu nuz. İş yeri komiteleri kurarak bu güne geldik. Bizler belediyele­ri de yönetebili­riz” dedi.

Bugüne kadar hep varlıklı insan ların milletveki­li ve belediye başkan adayı olduğuna dikkat çeken Köroğlu, “Sermaye sahiplerin­i Mec lise gönderiyor­uz. Bizim lehimize imza atmıyorlar. Emekçileri­n söz sahibi olduğu yerel yönetimler ol malı. Adaylar seçimde sizin yanınıza geldikleri­nde ‘Ben sizden biriyim’ derler. Ben zaten sizin kendinizim. Beraber ağaçları budadık, bahçe ça paladık. Bizler iyi ücretler alabilme li, iyi konutlarda oturabilme­liyiz” diye konuştu.

EMEP Genel Başkanı Seyit As lan da “Sizlerin sadece oylarınıza talip değiliz aynı zamanda adayımı zın etrafında bir çalışma sürdürme nize, evlerinizi açmanıza da talibiz. Yoksul insanların kendi yaralarını birlikte sarmasında­n başka çaresi olmadığını biliyoruz. Depremin acı larını İzmir’de de yaşadık. Kentsel dönüşümü bir rant aracı haline ge tirmek istiyorlar. Hiçbir hak kendili ğinden alınmıyor ancak mücadele içinde olunduğund­a elde etmek mümkün. Büyükşehir ve ilçe beledi ye işçilerini­n verdikleri mücadeleni­n yakından tanığı olduk. Her şeyin ya pımında işçiler varsa, işçiler bu ken ti de yönetebili­rler” dedi.

‘MÜCADELEYI KEMAL ABI ILE ÖRDÜK’

Park bahçe İşçisi Zeynel Duran, Kemal Köroğlu’nun beraber müca dele ettikleri arkadaşlar­ı olduğunu belirterek, “Daha önce burada sa yımız fazlaydı. İş yükümüz giderek artıyor. Personel az, buradaki arka daşlarla yürütmeye çalışıyoru­z. Ke mal ağabey ile mücadeleyi ördük. Şimdi bunun ekmeğini yiyoruz. Taşe ron zulmünün ne olduğunu arkadaş lara anlatmaya çalışıyoru­m” dedi.

Büyükşehir çalışanı Evrim Mak ise Kemal Köroğlu’nun aday olmasının kendileri için gurur kaynağı olduğunu belirterek, “Burada sahip çıkacağını­z şey Kemal ağabey değil, kendimiz, kendi haklarımız için müdahil olmalı yız” dedi. (IZMIR/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye