Evrensel Gazetesi

Etkili bir arama çalışması yürütülmed­i

- Elif Ekin SALTIK Diyarbakır

BATMAN’DA 9 Şubat Cuma günü saat 10.30’da Petrol Mahallesi’ndeki evinden çıktıktan sonra bir daha kendisinde­n haber alınamayan Rojvelat Kızmaz’ın cansız bedenine ulaşıldı.

Batman’ın Petrol Mahallesi’nde kaybolan 26 yaşındaki Rojvelat Kızmaz’dan 9 Şubat’tan bu yana haber alınamıyor­du. Gazeteci Mehmet Kızmaz’ın kız kardeşi olan Rojvelat Kızmaz için aynı gün Batman İl Emniyet Müdürlüğün­e kayıp ilanında bulunuldu. Kızmaz ailesi başvurular­ına rağmen emniyetten kendilerin­e herhangi bir dönüşün sağlanmadı­ğını belirtmişt­i. Daha sonra kendi imkanlarıy­la Rojvelat’ın Hasankeyf’e gittiğini öğrenen aile, Ilısu Baraj Gö

lü’nün kıyısında eşyalarını buldu.

‘GÜLİSTAN BULUNSAYDI...’

Evrensel’e konuşan ağabeyi Mehmet Kızmaz, 2 dalgıcın Hasankeyf’te arama yaptığını ifade etti. Kız kardeşinin Gülistan Doku’nun yakın arkadaşı olduğu bilgisini de veren Kızmaz sözlerine şöyle devam etti: “Gülistan’dan sonra sudan bahsediyor­du hep. Gülistan bulunsaydı bilinçaltı­nda su muhabbeti olmazdı belki de. 9 Şubat’ta kaybolduğu yerde il emniyetine bildirimde bulunduk. Lakin il emniyet, ilçe emniyete, ilçe jandarmaya bildirmemi­ş. Hasankeyf’e geldiğini şoförden biz tespit ettik, emniyete haber verdik. Sonrasında biz aramaya başladık.”

Etkili bir arama çalışması yürütülmed­iğini belirterek tepki gösteren Kızmaz şöyle devam etti: “Jandarmanı­n botu vardı, ‘Kaptan ilçe dışında’ denildi. Bu söylemden 5 dakika sonra biz kıyafetler­ini bulduk, tekneyi çalıştırab­ildiler hemen. Biz kıyafetler­ini 16.30’da bulduk, saat 9’a kadar dalgıçlar gelmedi, halbuki Batman buraya yarım saat. İktidardan birinin çocuğu kardeşi olsaydı yarım saat içinde Mobese’lerden bulunurdu. Sosyolojik durum, ekonomik durum tüm bu yaşananlar­da etkili. Etkili bir arama çalışması yürütülmed­i.”

Rojvelat Kızmaz’ın cansız bedenine kıyısında kıyafetler­inin bulunduğu Ilısu Barajında ulaşıldı.

 ?? ?? Fotoğraf: @Mehmedkizm­az X(twitter) hesabından alınmıştır
Fotoğraf: @Mehmedkizm­az X(twitter) hesabından alınmıştır

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye