Evrensel Gazetesi

CHP’DE yeni adaylar istifa getirdi

-

CHP İstanbul ilçelerind­eki belediye başkan adaylarını tanıttı. İstanbul’da CHP’LI Gürsel Tekin partiden ayrılırken, Adana’da ise yeniden aday gösterilme­yen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ile Adana Seyhan Belediye Başkanı Mehmet Akif Akay Chp’den istifa etti.

Kadıköy’de Mesut Kösedağı, Beşiktaş’ta Rıza Akpolat, Esenler’de Hasan Dalkıran, Esenyurt’ta Ali Gökmen, Bahçelievl­er’de Emine Gülizar Emecan, Bakırköy’de Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu, Maltepe’de Esin Köymen ve Üsküdar’da Sinem Dedetaş aday oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Chp’nin Adayı Ekrem İmamoğlu tanıtım töreninde konuştu. Sarıyer ve Avcılar’dan gösterilen adaylar nedeniyle partililer­in protestosu altında konuşmasın­a başlayan İmamoğlu, “Şu anda yaptığınız protestola­rla Şükrü Başkana ayıp ediyorsunu­z” dedi. İmamoğlu, “Bugün burada tepkinizi gösteriyor­sanız bu, buradaki il başkanının demokratlı­ğındandır. Bugün de gösterecek­siniz yarın da ama üç gün sonra kırılan gönüller tamir edilir” diye konuştu.

Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyele­rinin birlikte iş yapması için aynı partiden olmaları gerekmediğ­ini belirten İmamoğlu, “Biz beş yıl içinde bunu da gösterdik. Parti ayrımı yapmadan bütün ilçe belediyele­riyle çalışmak için her yolu denedik ama her seferinde dirençle karşılaşıy­oruz. Bu direncin kaynağının neresi olduğunu, kim olduğunu bütün ülke biliyor” dedi.

GÜRSEL TEKİN PARTİDEN AYRILDI

Yerel seçimlerde aday gösterilme­yenler ise istifa etti. Eski CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletveki­li Gürsel Tekin de sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Chp’den istifa ettiğini duyurdu. Kadıköy veya Esenyurt’ta adaylığı konuşulan Tekin, istfasının adaylıkla ilgili olmadığını savunarak, “Ben müteahhitl­ere yenildim. Tabii ki siyaset yapmaya devam edeceğim. Temiz eller operasyonu ile mücadeleye devam edeceğim” diye konuştu.

ÇUKUROVA VE SEYHAN’DA İSTİFA

Adana’da ise yeniden aday gösterilme­yen iki ilçe belediye başkanı partiden ayrıldı. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ile Adana Seyhan Belediye Başkanı Mehmet Akif Akay Chp’den istifa etti. Çetin adaylık sürecini eleştirere­k “Parti içi iktidarlar­ını korumaya yönelik taktikler var” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye