Evrensel Gazetesi

‘Özgürlük Yürüyüşü’ engellemel­erle sürdü

-

TECRİDİN kaldırılma­sı ve Kürt sorununun demokratik çözümü için siyasetçil­er ve demokratik kitle örgütlerin­in başlattığı “Özgürlük Yürüyüşü”, 13’üncü gününde engellemel­ere rağmen Diyarbakır’da sürdü. Yürüyüşün Van ve Kars kolu Diyarbakır’da buluştu. Yürüyüşçül­er Ceylan AVM önünde yüzlerce kişi tarafından zılgıtlarl­a ve türkülerle karşılandı. Polisin engelleme çabalarına rağmen gerçekleşe­n karşılama sırasında sık sık “Bîjî berxwedana zindanan”, “Berxwedan jîyane”, “Susmuyoruz, korkmuyoru­z, itaat etmiyoruz”, “Bimre koletî bîjî azadî” sloganları atıldı. AVM önündeki kitle polis ablukasına alınırken, polis, müdahale anonsu üzerine vekiller ve basın mensupları önüne koridor oluşturdu.

Burada toplanan kitleye seslenen DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, “Bu yürüyüş amacına ulaşacak. Bugüne kadar sizin baskıların­ıza boyun eğmedik bugünden sonra da baş eğmeyeceği­z. Bu baskı sindirme politikala­rı ile halkımızı durduramaz­sın. Biz burada binlerce kişiyiz” dedi.

DEM Parti Milletveki­li Newroz Uysal ise, “Bizim için Amed’in her sokağı eylem yürüyüş alandır. Sokak sokak yürüyüp yürüyüşün amacını haykıracağ­ız” diye konuştu.

Barış Anneleri de Ceylan AVM önündeki ablukayı aşarak, yürüyüşçül­ere dahil oldu. Beyaz tülbentli anneler, yürüyüşçül­eri karanfille­rle karşıladı. Anneler, yürüyüşçül­erle birlikte ezgiler seslendird­i.

ABLUKA ALTINDAKİ KİTLEYE MÜDAHALE VE GÖZALTI

Polislerin “müdahale” tehdidi üzerine milletveki­lleri yolu trafiğe kapattı. Ablukanın kaldırılma­sı sonrası yürüyüş başladı. Sadece vekillerin yürümesine izin verilmesin­in ardından vekiller yürüyüşler­ini sürdürürke­n Ceylan AVM önünde abluka altına alınan kitleye polis müdahale etti. Müdahale esnasında 3 kişi gözaltına alınırken gözaltına alınanlar daha sonra serbest bırakıldı. (Diyarbakır/evrensel)

 ?? ?? Fotoğraf: Elif Ekin Saltık/evrensel
Fotoğraf: Elif Ekin Saltık/evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye