Evrensel Gazetesi

TUA’YA Bayraktar’ın vakfından 3 atama

Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile Alper Gezeravcı ve Selçuk Bayraktar’ın vakfından 3 kişi Türkiye Uzay Ajansı yönetim kuruluna atadı.

- Mehmet ÖZER İstanbul

Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararına göre, Alper Gezeravcı, Alper Güzel, Mustafa Arif Karabeyoğl­u, Elvan Kuzucu Hıdır, Mustafa Mehmet Nefes ve İsmail Doğan TUA Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandılar.

Atanan isimler arasında en fazla dikkat çeken isim, Türkiye’nin ilk “uzay yolcusu” Alper Gezeravcı oldu. Ancak diğer beş kişiden üçünün aynı vakfın yönetim kurulu üyeleri olması da dikkatlerd­en kaçmadı.

T3 YÖNETIM KURULU BAŞKANI VE 2 YÖNETICI ATANDI

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın imzasıyla TUA

’ya atanan 3 isimden biri olan Elvan Kuzucu Hıdır, temmuz 2023’ten bu yana T3 Vakfı Yönetim Kurulu başkanı ve genel müdürü olarak görev yapıyor. 2018 yılından itibaren TEKNOFEST teknoloji yarışmalar­ından sorumlu İcra Kurulu üyesi olarak görev yapan Hıdır, 2022 yılında T3 Vakfı mütevelli ve yönetim kurulu üyesi olmuştu.

Elvan Kuzucu Hıdır’ın yanı sıra, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeleri İsmail Doğan ve Alper Güzel de TUA ’nın yönetim kuruluna atandılar.

2021’DEN BERI ATAMA YAPILMIYOR­DU

2018 yılında cumhurbaşk­anlığı kararnames­i ile kurulan Türkiye Uzay Ajansının ilk başkanı olarak Serdar Hüseyin Yıldırım atanmış; Cenk Şen, Yurdanur Tulunay, Ahmed Halid Akgiray, Sacit Özdemir, Lokman Kuzu ve Murat İkinci yönetim kurulu üyeleri olarak atanmıştı. Kararnamey­e göre başkan dışında yönetim kurulu üyelerinin görev süreleri 3 yıl olmasına

rağmen 2018’de atanan üyelerin 2021’de yeniden seçilmesin­e veya yenilerini­n atanmasına dair bir bilgi paylaşılma­mıştı. Tua’nın internet sitesinde de uzun zamandır yönetim kurulu üyelerine dair bir bilgi bulunmuyor­du.

7 Ekim 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşk­anlığı kararı ile Yusuf Kıraç, Türkiye Uzay Ajansı başkanı olarak atanmış ancak yönetim kurulu üyelikleri­ne atama yapılmamış­tı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye