Evrensel Gazetesi

Antalya’da sel baskını: 1 ölü

-

ANTALYA’DA etkili olan şiddetli yağmur kenti sular altında bıraktı. Kent merkezinde­ki Muratpaşa Mahallesi Tonguç Caddesi’nde ise biriken su nedeniyle araçlar yolda kaldı. Araçları mahsur kalan bazı kişiler yol kenarında çekici bekledi. Kent merkezinde ev ve iş yerlerinin sular altında kalmasının yanı sıra poliklinik­leri de su bastı. 5 ilçede eğitime 1 gün ara verildi. Bir otomobilde, kimliği henüz öğrenileme­yen bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

85 YAŞINDAKI KADIN MAHSUR KALDI

Dha’nın haberine göre, evlerinden çıkamayan vatandaşla­rın ihbarıyla olay yerine itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekipler, kepçeyle ilk olarak 4 kişilik aileyi çıkarttı, ardından evinde mahsur kalan 85 yaşındaki Elveda Bilgin kepçe ile evinden çıkarıldı. Elveda Bilgin’in oğlu Burhan Bilgin annesinin evde yalnız olduğunu ve yağmurdan dolayı mahsur kaldığını anlattı. Aracıyla mahsur kalan Serhat Men, “İşe gideceğim ama gidemiyoru­m. Aracım sular nedeniyle yolda kaldı. Aracı çekmek için yol yardım çağırdım ancak o da gelirken yolda kaldı. Nasıl işe gideceğim bilmiyorum. Bu doğal afet, yapacak bir şey yok. Çok zor ama bu caddede altyapı sıkıntısı olduğunu görüyoruz” dedi.

DOĞUM YAPMAK ÜZEREYDI

Kent içi taşımacılı­k yapan otobüsleri­n de yollarda mahsur kaldığı görüldü. Kepez ilçesinde doğum yapmak üzere olan bir kadın, UMKE ekiplerinc­e hastaneye götürüldü. Yine kent merkezinde­ki bir alışveriş merkezini su baskını için 1 gün kapatıldı.

‘EVLERINIZD­EN ÇIKMAYIN’

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, duruma ilişkin açıklama yaptı. Böcek, “Bugüne kadar görülmemiş bir yağış. Metrekarey­e 300 kilogramın üzerinde yağış düştü. 900’ün üzerinde araçtan vatandaşım­ızı tahliye ettik. Şimdi de evlerde ve binalarda tahliye işlemleri yapılmakta­dır” şeklinde konuştu. Can kaybının olmadığını belirten Böcek, “Acil işleri olmayan vatandaşla­rımızın evlerinden çıkmamalar­ını rica ediyorum. Önemli olan can kaybının olmaması” uyarısında bulundu. (ANTALYA)

 ?? Fotoğraf: DHA ??
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye