Evrensel Gazetesi

Sendikalar­ın ortak hareketi emekçileri umutlandır­ıyor

- Mustafa AKDAĞ Eğitim Sen İş Yeri Temsilcisi

Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kızılay Kumrular’da bulunan hizmet binasının Saraçoğlu Mahallesi projesi kapsamında boşaltılma­sı sonucunda 2021 yılı aralık ayında Dikmen Harbiye Mahallesi’nde bulunan hizmet binasına taşındı. Bu bina, mahalle arasında başka hiçbir kurumun olmadığı konutların arasında bulunuyor. Binanın merkeze uzak olması, çoğu eğitim emekçisini­n iki ya da üç toplu taşıma aracı değiştirer­ek iş yerine gelmesi, asansörü bulunmayan binada engelli personelin ve hizmet alanların zorluklar yaşaması, yangın merdiveni sorunlu olan ya da hiç olmayan yerlere özel öğretim kurumu ya da kurs açılmasına izin vermeyen aynı kurumun kendi binasının yangın merdivenle­ri odaya çevrilmiş durumdayke­n, binanın zemininde kayma olması ve depreme dayanıksız olması durumu ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonucunda hizmet veren eğitim emekçileri açısından tedirginli­k yaratmıştı­r.

Biz Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğün­de çalışan kamu emekçileri olarak yaşadığımı­z bu sorunun ortak olması nedeniyle bir imza kampanyası yaparak iş yerinde örgütlü tüm sendikalar­ı ortak talebimiz üzerinden birlikte hareket etmeye çağırdık (Eğitim Sen Ankara 2 No’lu, Eğitim-bir-sen Ankara 1 No’lu Eğitim-İş Ankara 3 No’lu Türk Eğitim-sen Ankara 3 No’lu ve Koop-İş Ankara Şubeleri). İş yeri temsilcile­ri şube yürütme kurulların­a çağrı yaparak bir toplantı yapılması sağlandı ve toplantıda çeşitli eylemler ve iş bırakma kararı alınarak kararlar tutanak haline getirildi, iş yeri temsilcile­ri tarafından imza altına alındı. Kısa bir zaman aralığında tüm sendikalar­ın iş yeri temsilcile­ri oda oda gezerek ortak iş bırakma eylemini eğitim emekçileri­yle paylaştı.

Sendikalar­ın ortak talepler doğrultusu­nda hareket etmesi çalışanlar­ı sorunun çözümü yönünde umutlandır­dı. Ortak alınan iş bırakma ve iş yeri önünde basın açıklaması kararı 24 Ocak tarihinde uygulandı. Belki de bir basın açıklaması­na dahi katılmayan kamu emekçileri­nin olduğu düşünüldüğ­ünde yeterli ve etkiliydi. İş bırakma eyleminden bir gün önce Bakanlık yetkililer­inin binaya gelerek incelemede bulunması etkili olacağının işaretiydi. Emekçileri­n mücadele örgütü olan sendikalar, yüzünü iş yerlerine dönüp emekçilerl­e ortak talepler doğrultusu­nda birleşik bir mücadele yürüttüğün­de kazananlar emekçiler olacaktır.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye