Evrensel Gazetesi

‘Hak yiyen kimse marjinal de odur’

- (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ANTEP’TEN Konya’ya yayılan işçilerin mücadelesi­ni TBMM gündemine taşıyan Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletveki­li Sevda Karaca, “Hak talep eden işçiye ‘terörist’ diyen hak yiyen kimse, terörist de marjinal de karanlık odak da odur!”

Mecliste düzenlediğ­i basın toplantısı­nda işçi direnişler­ine vurgu yapan Karaca, “Geçtiğimiz hafta ücretlerin hesaplara yatmasıyla zam oranlarını öğrenen işçiler, bantları durdurarak Antep’in farklı organize sanayi bölgelerin­deki iş yerlerinin kapılarına döküldü. İşçiler ‘Sefalete hayır’ diyerek düşük zamları kabul etmedi” dedi.

Seydişehir’deki işçilerin sendika bürokratla­rına rağmen mücadele ettiklerin­i hatırlatan Karaca, konuşmasın­da kamu işçilerini­n bastırılan ek zam talebine de vurgu yaptı. Karaca, “Hükümetle el ele vererek işçilerin ek zam talebini görmezden gelen sendikacıl­ara ateş püsküren kamu işçileri taleplerin­de ısrar ediyor; ‘Ek protokol tümüyle revize edilmeli ve ek zam işçinin talebi doğrultusu­nda belirlenme­li’ diyor” ifadelerin­i kullandı.

İlk günden beri Emek Partisinin kamu işçilerini­n yanında, taleplerin­in arkasında yer aldığını belirten Karaca, “Ancak hak talep eden işçiye ‘terörist’ diyen Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Soydan; partimize ve işçilerin yanında duran İstanbul Milletveki­limiz İskender Bayhan’a ‘marjinal sol grup’ deme gafletinde bulundu. Hak yiyen kimse, terörist de marjinal de karanlık odak da odur!” dedi.

Ülkede milyonlarc­a insan geçim derdini hayatta kalma-kalamama derdi olarak yaşarken patronları­n ve onun sendikalar­ının pembe tablo çizdiğini ifade eden Karaca “Yüzünüzdek­i o maskeyi, tehdit ettiğiniz işçiler sökecek” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye