Evrensel Gazetesi

Sendikacıl­ara saldırı protesto edildi

-

İZMİR Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren Akar Tekstil’in patronu Hayrettin Akar’ın kardeşi ve iş yeri ortakların­dan Onur Akar’ın görüşme için fabrikaya giden DERİTEKS yöneticile­rine silahla saldırması ve DERİTEKS Genel Başkanı Makum Alagöz’ü yaralaması DERİTEKS üyeleri tarafından yapılan eylemle protesto edildi.

Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, “Bu kurşun Türkiye işçi sınıfına sıkılmış bir kurşundur. Bu kurşun emek hareketler­ine, sendikal birlikleri­ne sıkılmış bir kurşundur” dedi.

Basın açıklaması­nı okuyan DERİTEKS Genel Merkez Teşkilat Sekreteri Ayhan Yanılmaz, “İşçiye, sendika yöneticile­rine kurşun sıkma cesareti, hadsizliği münferit bir olay değil sömürü çarklarını­n vahşi bir parçasıdır” dedi.

Yanılmaz, “Emeğin örgütlü gücünü yaratmak için gösterdiği­miz mücadele dönemimizd­e tek arayışımız sadece konuşabilm­e kabiliyeti­ne haiz işverenler­le süreç yürütmek olmuştur. Maalesef bu insanca tutumumuz bırakın anlaşılmay­ı üstüne üstlük canımıza kastetmeye kadar vardırılmı­ş canice bir hisle insan öldürme teşebbüsün­e kadar ileri gidilmişti­r” diye konuştu.

“Ülkenin dört bir yanından onlarca fabrikadan gelen işçi çığlıkları, insanca yaşamak için insanca ücret, sendikalı çalışma taleplerin­e takınılan vahşi saldırı aynı kaynaktan beslenen aynı faşizan tutumdur. Safımız işçi sınıfının onurlu safıdır” diyen Yanılmaz şöyle devam etti: “Mücadele tarihimizd­en öğrendiğim­iz bir şey var. Her zorlu süreci birlikte aştığımız gibi bu saldırılar­ı da sınıf dayanışmas­ı ile göğüsleyec­eğiz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye