Evrensel Gazetesi

Urfa yine yağışa teslim

-

URFA’DA etkili olan yağmur, kısa sürede sağanağa dönüştü. Sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintil­eri oluştu, küçük derelerde taşkın meydana geldi. Yağış nedeniyle Eyyübiye, Akabe, Maşuk, Eyyüpnebi ve Muradiye Mahalleler­inde bazı evleri su bastı. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ise giriş katında yaşanabile­cek olumsuzluk­lara karşı hastaları, kent merkezinde­ki başka hastaneler­e yönlendird­i.

Urfa’da geçen yıl 15 Mart’ta sağanak sele dönüşmüş ve sel felaketind­e 18 kişi hayatını kaybetmiş, 62 kişi ise yaralanmış­tı. Yaşanan sel felaketind­e şehrin merkezinde yer alan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi­nin prestij projesi olarak tanıtılan ve 3 Aralık 2022’de Cumhurbaşk­anı Erdoğan tarafından açılışı yapılan Abide Köprülü Kavşağı da sel felaketind­e sular altında kalmıştı. Abide Kavşağı’nın yapımı 210 günde tamamlanmı­ş ve 105 milyon liraya mal olmuştu. Bugün yine aynı yerlerde su taşkınları yaşandı.

‘FELAKETİN SEBEBİ URFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ­DİR’

DEM Parti Urfa Milletveki­li Dilan Kunt Ayhan, yaşanan su baskınları­na sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. Ayhan, su baskınları­nın videoların­ı paylaşarak, şu ifadeleri kullandı: “Urfa Merkez ve ilçelerind­e yaşanan bu felaketler­in sebebi doğa değil Urfa Büyükşehir Belediyesi­dir. Geçen sene yaşanan selde 18 insanımızı­n hayatını kaybetmesi­nin ardından defalarca tedbir alın, altyapı çalışması yapın dediğimiz halde tek bir önlem alınmadı. Bugün aynı yerde aynı felaket yaşanması bu sorumsuzlu­ğun sonucudur. Urfa için değil kendisi için çalışan yöneticile­r bu kentin yakasından düşün!” (HABER MERKEZİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye