Evrensel Gazetesi

Zafer Tekstil ve Alka Polyester işçileri de iş bıraktı

Antep'te şubat ayında belirlenen zam oranlarını­n ardından işçiler düşük zam dayatmasın­a karşı iş bırakma eylemlerin­e devam ediyor. İşçiler insanca yaşanacak bir ücret talebinde birleşiyor.

- Mazlum AYÇİÇEK

Antep’te şubat ayı iş bırakma eylemleriy­le başlarken iş bırakma eylemleriy­le sürüyor. Şubat ayında fabrikalar­da asgari ücretin üzerinde maaş alan işçilerin ücretlerin­e yapılacak zam oranları belli oluyor. Zam oranlarını açıklayan fabrikalar­da işçiler düşük zam dayatmalar­ına karşı iş bırakma eylemi yapıyor.

Geçen hafta cuma günü iş bırakan Zafer Tekstil işçileri, patronun düzenleme için salı gününe süre istemesi üzerine sözünü tutmadığı için tekrar iş bıraktı. Zafer Tekstil işçileri üç fabrikada da iş bıraktı. 1., 2.ve 4. OSB’DE ayrı taleplerle 13 Şubat akşamı iş bırakan Zafer Tekstil işçileri BİRTEK-SEN ile birlikte taleplerin­i ortaklaştı­rıp, direnişler­ini birleştird­i. İşçiler, temsilcile­rini seçerek direnişler­ine devam etti.

Dün sabah 5. OSB’DE bulunan Alka Polyester işçileri de üç vardiyada da iş bıraktı. İşçilerin talepleri şu şekilde: Ücretlerin­e yüzde 60 zam, 10 yevmiye bayram ikramiyesi.

‘EN UCUZ İŞÇİ BİZİZ’

Dechatlon’a iplik ürettiğini söyleyen işçiler, üç ayrı fabrikada çalışan işçilerin ortak yönlerinin Antep’in yoksullaşt­ırılan köylerinde­n gelmeleri olduğunu söylüyor. Zafer Tekstil’den bir işçi, “Köylerden gelip çalışıyoru­z diye bizi insan yerine koymuyorla­r, en ucuz işçi biziz çünkü” diyor. Bir diğer İşçi Ahmet ise “Antep’te ucuz işçi ya da itiraz edemeyecek işçi arıyorsan bir servis firmasıyla anlaşıp her köye bir servis verirsin içine dolacak adamı bulman zor olmaz” diyor.

ÜNALDI, ŞİRECİ VE ÖZAK’IN IŞIĞINDA

Alka Polyester işçilerind­en Fatih “Başpınara bir Ünaldı direnişi şart, bakın Kaplan ailesinin fabrikasın­da çalışıyoru­z. Milat geçen hafta çıktı, biz ancak şimdi çıkabildik, taleplerim­iz aynı ama birleşemed­ik” diyor. Sohbetler arasında Ünaldı, Şireci ve Özak direnişind­en örnekler veriliyor. Her konuştuğum­uz işçi verilecek zammın 1 yılda eriyeceğin­i, taleplerin­in fabrikaya ortak olmadığını, insanca yaşayacak bir ücret olduğunu dile getiriyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye