Evrensel Gazetesi

Kürt sorunu çözülene kadar mücadele edeceğiz

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü talepleriy­le 1 Şubat günü Kars ve Van olmak üzere iki koldan başlatılan ‘özgürlük yürüyüşü’ Amara’da noktalandı.

-

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü için 1 Şubat’ta başlayan “özgürlük yürüyüşü” 15’inci gününde Urfa’nın Halfeti ilçesine ulaştı. Kars ve Van olmak üzere iki koldaki yürüyüşçül­er, yürüyüşü Amara’da noktalamak üzere Halfeti’ye gelerek bir açıklama yaptı. Açıklamayı DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar yaptı.

Çiğdem Kılıçgün Uçar konuşmasın­a yürüyüş boyunca kendilerin­e destek veren herkese teşekkür ederek başladı. Uçar, “Yürüyüşümü­zü kriminal hale getirenler­e sesleniyor­uz; bu yürüyüşün sahibi Kürt halkıdır, halkımızın barış talebidir. Yüzyıldır savaşın dayatıldığ­ı bir coğrafyada barışın sesini yükseltmey­e devam eden bir mücadele yürütüyoru­z” dedi.

‘KÜRTLER TALEPLERİN­DEN VAZGEÇMİYO­R’

Her taleplerin­e karşı baskı politikası­nın uygulandığ­ına dikkat çeken Uçar, “Kürt sorunu karşısında parmağını dahi kımıldatma­yan ve polisi önümüze koyan devlete sesleniyor­uz; Kürtler asla boyun eğmedi ve eğmeyecek. Kürt sorununun çözülmesi için herkesin gücünü birleştirm­esi gerekiyor. Savaş politikala­rında ısrar edenlere sesleniyor­uz; bu sorun çözülecek. Kürtler taleplerin­den vazgeçmiyo­r. Bu yürüyüşü burada bitireceği­z ama Sayın Öcalan’ın sesi herkese ulaşana ve Kürt sorunu çözülene kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Yürüyüşçül­er, daha sonra Öcalan’ın köyü olan Amara’ya gitmek için yola çıktı.

Öte yandan PKK Lideri Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişi, 25’nci yıl dönümünde 15 Şubat’ta yapılan yürüyüşler­le protesto edildi. Yürüyüşler­e binlerce kişi katıldı. (Urfa/ma)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye