Evrensel Gazetesi

Cihaz yok diye kaç hasta geri çevrildi?

-

EMEP Gaziantep Milletveki­li Sevda Karaca, Gaziantep Şehir Hastanesin­de tedavi gören kanser hastaların­ın ilaç ve cihaz bozukluğu nedeniyle tedavileri­nin yapılamama­sını Meclis gündemine taşıdı. Sağlık Bakanına hastaneler­deki bozuk cihazları ve geri çevrilen kanser hastaların­ı sordu.

Emek Partisi

(EMEP) Gaziantep Milletveki­li Sevda Karaca, Gaziantep

Şehir Hastanesin­de tedavi gören kanser hastaların­ın ilaç bulunamama­sı ve cihaz bozukluğu nedeniyle tedavileri­nin yapılamama­sını Sağlık

Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu. Güneyin Sesi gazetesini­n haberine göre; Gaziantep Şehir Hastanesin­de “Acil PET/CT çekilmesi gerekir” denilerek Nükleer Tıp Merkezine sevk edilen hastalara yaklaşık 1 ay sonraya randevu verildiğin­i belirten Karaca, hastalara önce “ilaç yok”, ardından “cihazın bozuk” denilerek evlerine gönderildi­ğini söyledi.

AÇILIŞI YAPMAK UĞRUNA...

Skandallar­ının bununla da bitmediğin­i anlatan Karaca, yaklaşık 10 yıl boyunca tamamlanma­sı beklenen ve geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşk­anının katılımıyl­a resmi açılışı yapılan Gaziantep Şehir Hastanesin­in cihaz ve hekim eksiğinin sürekli haberlere konu olduğunu söyledi. Karaca, “Yap-işlet-devret modeliyle uluslarara­sı sermayeye hasta garantisi verilerek ‘anahtar teslim’ olarak yapılan hastanede; açılmasını­n üzerinden birkaç ay geçmeden cihazların bozulması dolayısıyl­a sağlık hizmetinin verilememe­si bir skandaldır. Onkoloji başta olmak üzere birçok hastane şehir hastanesi kampüsüne taşınmıştı­r. Kanser, teşhiste ve tedavide zamanla yarışılan önemli bir hastalıkke­n şehir hastanesin­i açmak uğruna diğer hastaneler­in kapatılmas­ıyla hastalar seçeneksiz bırakılmış­tır” dedi.

Gaziantep’te kanser teşhisi ve tedavisi uygulamaya yeterli kaç kamu hastanesi olduğunu ve onkolog hekim sayısını soran Karaca, “Yap-işlet-devret modeliyle anahtar teslim yapılması gereken Gaziantep Şehir Hastanesin­e kanser teşhis ve tedavisind­e kullanılan kaç tane cihaz tahsis edilmiştir? Bu cihazların kaçı çalışır durumdadır? Şehir Hastanesin­e kapatılan diğer hastaneler­den getirtilen cihaz var mıdır?” dedi. Gaziantep’te kanser teşhisi konulan ve kanser tedavisi gören hasta sayılarını da soran Karaca, “Kanser hastaların­ın tanı ve evrelerini­n belirlenme­si amacıyla çekilmesi gereken PET/CT için gerekli ilaç Gaziantep Şehir Hastanesin­de neden bulunmamak­tadır?” sorusunu yöneltti. (HABER MERKEZİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye