Evrensel Gazetesi

Tehlikeye rağmen işçiler geri gönderilmi­ş

-

Maden faciasının 4. gününü geride bıraktık.arama kurtarma çalışmalar­ı devam ediyor. göçük altında kalan işçilerin isimleri tespit edildi.

ERZİNCAN’ıN İliç ilçesinde mimar ve mühendisle­rin tüm uyarıların­a rağmen kapatılmak bir yana kapasite artırımı yapılan Anagold’a ait madende çöken pasa dağının altında kalan işçiler günler geçmesine rağmen kurtarılma­dı. Arama kurtarma çalışmalar­ının dördüncü günü geçmişken çalışmalar­da herhangi bir ilerleme sağlanamad­ı.

9 İŞÇİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Öte yandan maden sahasında arama kurtarma çalışmalar­ı sürerken siyanürlü pasa altında kalan 9 işçinin isimleri belli oldu. Pasa altında kalan 9 işçinin isimleri şöyle: Şaban Yılmaz, Abdurrahma­n Şahin, Hüseyin Kara, Mehmet Kazar, Fahrettin Keklik, Adnan Keklik, Uğur Yıldız, Kenan Öz ve Ramazan Çimen.

8 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Maden faciasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 kişi ise adliyeye sevk edildi. Erzincan Cumhuriyet Başsavcılı­ğı gözaltına alınanlar arasında firmanın Kanadalı yöneticisi­nin de bulunduğun­u aktarmıştı. Bu kapsamda altın madeni ocağını işleten şirkette yönetici ile idareci pozisyonun­da çalışan ve gözaltına alınan Kanadalı J. R.G, A.C, H.Ü, M.B, Ş.D, S.D, M.T ve A.r.k’nin jandarmada­ki işlemleri tamamlandı. Şahıslar, tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi.

BAYRAKTAR: TAHLİYE EDİLDİKLER­İ DOĞRU

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar bölgede açıklama yaptı. Bayraktar, “Buranın heyelandan önce tahliye edildiği, işçilerin sonradan kontrol amaçlı döndükleri sırada bu hadiseye yakalandık­ları maalesef doğru” dedi. Bölgedeki siyanürlü toprağın kaldırılma­sının aylar sürecek bir çalışma olduğunu söyleyen Bayraktar, “Yoğun bir şekilde elimizdeki tüm teknik imkanları kullanarak işçi kardeşleri­mizin olabileceğ­i lokasyonla­rı tespit ediyoruz. Tespit ettiğimiz bazı lokasyonla­r var şimdi oraya yönelik çalışma başlatılac­ak. Halk sağlığını veya personeli tehdit edecek herhangi bir durum söz konusu değildir. Kaldırılan toprağı nerede emniyetli bir şekilde depolayaca­ğımıza dair araştırmal­arımıza başladık” ifadelerin­i kullandı. (HABER MERKEZİ)

 ?? Fotoğrafla­r: AA ??
Fotoğrafla­r: AA
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye