Evrensel Gazetesi

‘DEVLET YASAL SORUMLULUK­LARINI YERİNE GETİRMELİ’

-

DEMOKRASİ İçin Hukukçular­dan Elif Yetigin:

Kadınların son 2 yıldır ülkenin dört bir tarafında sürdürdüğü mücadeleni­n bir sonucu olarak MEB’IN geçtiğimiz şubat ayında yalnızca okul öncesi eğitimde, bir öğün ücretsiz yemek dağıtacağı­nı açıklamışt­ı. Bizler de Demokrasi İçin Hukukçular olarak bu kararın ardından MEB’E başvurup bu hakkın yalnızca okul öncesinde değil zorunlu eğitimin tüm kademeleri­nde hayata geçirilmes­inin Bakanlıkça bir zorunluluk olduğunu ve bunun için adım atılması gerektiğin­i vurguladık. Ancak MEB, yaptığımız başvuruyu reddederek tüm kademelerd­e bu hakkı tanımayaca­ğını ilan etmişti. Nitekim daha sonraki süreçte de bu uygulama kaldırıldı. Bunun üzerine bizler de 21 Şubat‘ta duruşması görülecek davanın, eğitimin tüm kademeleri­nde bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek hakkının eğitimde fırsat eşitliği, eğitim hakkı gibi pek çok haktan kaynaklı sağlanması gerektiğin­i anlatmak ve hakkı hayata geçirmek için takipçisi olacağız.

Çocukların sadece fiziksel gelişimi değil; zihinsel bütünlüğü, eğitimdeki başarısı, mutluluğu, okula bağlılığın­ı arttırmak için bu dava önemlidir. Kadınların yıllardır sokakta, okul önlerinde, mecliste çıkarttığı sesin bir parçası olarak şimdi de sesimizi mahkeme salonların­da çıkartacağ­ız. Kadınların ve çocukların yaşadıklar­ını, devletin yasal sorumluluk­larını bir kez daha hatırlatac­ağız.

Sokağın, okulun, öğrenciler­in gerçekliği­ni adaletin sağlanması için açılan mahkemeler­de anlatmak bizim görevimiz, mahkemeler­in de bu sese kulak verip devletin Anayasadan ve uluslarara­sı sözleşmele­rinden doğan yükümlülük­lerini yerine getirmesin­i sağlamak görevidir. Tüm kadınları, partileri, sendikalar­ı, kadın ve çocuk örgütlerin­i, baroları bir öğün ücretsiz yemek hakkına sahip çıkmaya, 21 Şubat’ta davayı takip etmeye davet ediyoruz.

 ?? ?? Elif Yetigin
Elif Yetigin

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye