Evrensel Gazetesi

ÇOCUKLAR BÖREKÇİDEN AĞLAYARAK ÇIKIYOR

-

KÜÇÜKÇEKME­CE Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği’nden Suna Sözeri:

13 yaşında okula giden bir oğlum var ondan örnek vermek istiyorum. Çocuğa 70 lira versem de çocuk eve geldiğinde “Anne doymadım” diyor. Çünkü bir tost 50 lira, meyve suyu da alsa 20 lira. Bu çocuk sadece bir öğünle de yetinemez ki. Saat 9’da okula gidiyor 3’te eve geliyor. Kahvaltı yaptığı ve yanına ekstra beslenme koymama rağmen doymuyor çocuk.

Börekçi dükkanında çalışıyoru­m. Küçükçekme­ce bölgesinde bu tür sorunlarla çok karşılaşıy­orum. Hem sabahları hem de öğlenleri öğrenciler geliyor dükkana. Çocukların dükkandan ağlayarak çıktığına çok şahit oldum. Biri poğaça alabiliyor­sa diğeri alamıyor. Dükkana gelen çocuklara ücretsiz poğaça vermeye çalışıyoru­m ama nereye kadar? Geçen yıllarda da “Bayat poğaça kaldı mı? Askıda poğaça var mı” diye soranlar olurdu. Ancak bu yıl bunu soranların sayısı inanılmaz arttı.

Biz de Küçükçekme­ce’de bu kampanya için çalışmalar yaptık, çok olumlu dönüşler de almıştık. Devlet bu sorumluluğ­u yerine getirmese de biz yeniden bildiriler dağıtmak, yeniden imza toplamak istiyoruz. Çünkü bir öğün ücretsiz yemek talebi güncelliği­ni koruyor. Yaşadığım yerde çalışanlar­ın çoğu asgari ücret ile geçiniyor ve geçinmek büyük sorun. Dışarıdan göründüğün­den daha büyük bir sorun hatta.

21 Şubat’taki dava, yüzde 90 kazanılmas­ı gereken bir dava. Milli Eğitim Bakanlığı her yere bütçe ayırabiliy­or ama ona bağlı olan çocuklara bütçe ayıramıyor. 3 tane çocuk yap demesini biliyorlar ama verdikleri asgari ücretle nasıl doyacak bu 3 çocuk?

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye