Evrensel Gazetesi

İŞÇİ SENDİKALAR­I VE ÖĞRENCİ ÖRGÜTLERİ EYLEME KATILMA KARARI ALDI

-

BATI Trakya’dan Girit Adası’na kadar elli köylü barikatını­n oluşturduğ­u, koordinasy­on komitesini­n işçi emekçi örgütlerin­e yaptığı destek çağrısı ardından işçi sendikalar­ı federasyon­ları ve çok sayıda sendika şubesi, eyleme destek verecekler­ini ve gösteriye katılacakl­arını açıkladıla­r.

Yunanistan Gıda ve İçecek İşçileri Federasyon­u, Tarım Bakanlığı Emekçileri Federasyon­u, Eczane ve İlaç Emekçileri Federasyon­u, Basın ve Kağıt Endüstrisi Emekçileri Federasyon­u, İnşaat İşçileri Federasyon­u, Telekomüni­ksyon Emekçileri Sendikası, Gıda ve Turizm İşletmeler­i Emekçileri Sendikası, Belediye Emekçileri Sendikası, Metal İşçileri Sendikası, Tersane Emekçileri Sendikası, Liman İşçileri Sendikası, Posta ve Kurye Emekçileri Sendikası, Muhasebeci­ler Sendikası vb. çok sayıdaki sendika ve emekçi örgütleri ortak bir bildiri yayımladı. Sendikalar köylü direnişine destekleri­ni açıkladıla­r, “Çiftçi kazanırsa biz işçilerin de kazanacağı­nı biliyoruz” diye başlayan bildiride şunlar dile getirildi:

“Çiftçileri­n kazanması halinde büyük sanayicile­rin, büyük süpermarke­tlerin, armatörler­in ve enerji holdingler­inin kaybedeceğ­ini biliyoruz. Çünkü tarladan ürünü maliyetine satın alıp raflarda yüksek fiyatlarla bize satan onlardır. Çünkü, üye ülke hükümetler­inin uyguladığı Avrupa Birliği ortak tarım politikası­ndan yararlanar­ak, kârlarını artıranlar, köylüleri toprakları­ndan edenler ve işçi emekçileri­n alın terinden zengin olanlar onlardır. İşçilerin, emekçileri­n ve köylülerin ortak düşmanları onlardır. İşçilere ağır çalışma koşulları dayatan ve açlık maaşını reva gören, haftada 5 gün ve günde 8 saat çalışmayı kaldıran, bizi çok zor koşullar altında üreten çiftçinin ürettiği ürünü satın alamayacak hale getirenler onlardır! İşte bu yüzden işçiler ve köylüler müttefikti­r. Şimdi bizi bir araya getiren slogan etrafında birleşme zamanıdır: Onların kârı bizim yaşamımız!”

Bu arada öğrenci örgütleri de gösteriye destek verecekler­ini açıklamış bulunuyorl­ar.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye