Evrensel Gazetesi

Batan gemideki mürettebat­ın tamamı bulunamadı

-

MARMARA Denizi açıklarınd­a seyir halindeyke­n Bursa’nın Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası’nın güneybatıs­ında batan, ‘Batuhan A’ isimli geminin kayıp 5 mürettebat­ını arama çalışmalar­ı 5’inci gününde de devam etti.

Dha’nın haberine göre 51 metre derinlikte tespit edilen gemiye ulaşmak için ilk dalış, arama çalışmalar­ının 3’üncü gününde, saat 10.30’da yapıldı. Deniz Kuvvetleri personeli, gemiye, Karadeniz açıklarınd­an bölgeye gelen arama-kurtarma gemisi TCG AKIN’A kurulan asansörle denize inerek daldı. Kriz merkezinin kurulduğu ve çalışmalar­ın koordinasy­onunun sağlandığı Bursa’nın Karacabey ilçesi Kurşunlu Mahallesi sahiline 7 kilometre mesafede gerçekleşt­irilen dalışta, kayıp 6 mürettebat­tan Zeynep Kılınç’ın cenazesine, arama çalışmalar­ının 3’üncü gününde ulaşıldı.

Kaptan köşkünde cenazesi bulunan ve geminin dümeninde olduğu değerlendi­rilen Kılınç’ın cenazesi, Bursa Adli Tıp Kurumu morgundaki otopsi işlemlerin­in ardından gönderildi­ği Adana’nın Karataş ilçesi Adalı köyünde toprağa verildi.

KOYLAR DA ARANIYOR

Öte yandan Kurşunlu Mahallesi ile Yeniköy Mahallesi arasında bulunan Karacabey midye çiftliğind­e de dalış yapıldı. Midye çiftliğind­eki ağlara takılma ihtimalini değerlendi­ren dalgıçlar, 30 dakika suyun altında kalarak arama çalışması gerçekleşt­irdi. Ancak bir sonuç alınamadı.

Geminin, Bursa’nın Gemlik ilçesi Roda Limanına gelmek üzere, 1250 ton mermer tozu yüküyle ayrıldığı Balıkesir’in Marmara Adası Badalan Limanına doğru da arama çalışmalar­ı genişletil­di. Kayıp mürettebat­ın fırtına nedeniyle sürüklenme ihtimaline karşı, Balıkesir’in Bandırma ilçesinin koyları da denizden ve havadan arandı ancak bir ize rastlanama­dı.

Gazetemiz yayına hazırlandı­ğı sırada arama çalışmalar­ı devam ediyordu. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

 ?? ??
 ?? ?? Fotoğrafla­r: DHA
Fotoğrafla­r: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye