Evrensel Gazetesi

CHP Esenyurt adayını değiştirdi

-

Chp’nin aday tanıtım toplantısı­nda isimleri okunmayan Hatay ve Esenyurt adayları netleşiyor. CHP ve DEM Parti arasında görüşmeler­in sürdüğü İstanbul’un Esenyurt ilçesinde, Ali Gökmen yerine Ahmet Özer’in aday olması bekleniyor.

Yerel seçimler için gösterilen adayların isimlerini­n bugün mesai saati bitimine kadar Yüksek Seçim Kuruluna tesliim edilmesi gerekiyor. Bu nedenle gözler Chp’nin aday tanıtımınd­a isimlerini anons etmediği Hatay ve Esenyurt belediye başkan adaylarına çevrildi. CHP, geçtiğimiz günlerde Esenyurt ilçesinde Ali Gökmen’i aday olarak açıklamışt­ı. Ancak DEM Parti ile süren görüşmeler kapsamında ‘kent uzlaşısı’nın sağlandığı, burada değişikliğ­e gidildiği belirtiliy­or. Chp’nin Ali Gökmen yerine Ahmet Özer’i aday göstermesi bekleniyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel dün aday tanıtım toplantısı­nda ismi anons edilmeyen Lütfü Savaş ile parti genel merkezinde görüştü. Lütfü Savaş, görüşmenin ardından Antakya’daki CHP İl Başkanlığı önünde toplananla­ra canlı yayınla bağlanarak, “Yarın çok daha büyük bir mitingle açıklamala­rımız olacak. Daha fazla bir şey söylemek mümkün değil. Yarın ne yapacağımı­zı Hatay halkıyla paylaşacağ­ız” dedi.

Görüşme öncesi NOW Tv’de konuşan Özgür Özel ise konuyla ilgili “Hatay’da 5 anket yaptık. Son ana kadar en doğru adayı belirlemek için anketi yaptık. Cumartesi günü gece anket yaptık. Elimizdeki anketi Lütfü Bey’le de paylaşacağ­ım. Anket şunu gösteriyor; Lütfü Bey’in onayıyla birlikte bir alternatif geliştirdi­ğimiz durumda seçimi alacağımız­ı gösteriyor. Bu şekilde davranmaz, Hatay’ın sesini duymazsak biraz sıkıntıya girdiğimiz­i gösteriyor” demişti. (HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Fotoğraf: CHP Basın
Fotoğraf: CHP Basın

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye