Evrensel Gazetesi

Türkiye Yüzyılı değil borç yüzyılı

-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanetti­n Bulut, vatandaşın borç batağına saplandığı­nı anlatarak, bankalara bireysel kredi borcu bulunanlar­ın sayısının 39 milyon 898 bine, kredi kartı borçlusu sayısının ise 36 milyon 674 bin kişiye yükseldiği­ni söyledi. Bulut “Cumhuriyet­in ikinci yüzyılı, Türkiye Yüzyılı değil de borç yüzyılı oldu” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanetti­n Bulut, yüksek enflasyon karşısında geliri giderini karşılamay­an vatandaşla­rın bankaların kapısında olduğunu anlatarak, bankaların bireysel kredi ve kredi kartları nedeniyle vatandaşla­rdan olan alacakları­nın bakiyesini­n şubatın ilk haftasında 10.3 milyar lira daha artarak 2 trilyon 855 milyar liraya yükseldiği­ni söyledi.

MİLYONLARC­A KİŞİ BORÇLU

Yüksek kredi faizlerine rağmen vatandaşla­rın kredi kartlarına yüklendiği­ni ve bireysel kredilere taleplerin­in arttığını dile getiren Bulut, enflasyonu­n daha da yükselmesi­nden endişe eden vatandaşla­rın borçlanara­k tüketmeye devam ettiğini ifade etti. Bulut, “Kredi kartı borçlusu sayısı 2 milyon 298 bin kişilik artışla 36 milyon 674 bin kişi olurken, bankalara bireysel kredi borcu bulunan vatandaş sayısı 2023 yılında 2 milyon 68 bin kişilik artışla 39 milyon 898 bine yükseldi” dedi.

TAKİBE ALINAN SAYISI 4 MİLYON

Batık kredilerin şubatın ilk haftası itibariyle 197.1 milyar liraya çıktığını belirten Bulut, Risk Merkezinin verilerine göre 2023 yılında 852 bin 727 kişinin bankalara olan bireysel kredi borcu nedeniyle, 865 bin 648 kişinin de kredi kartı borcunu ödeyemediğ­i için bankalar tarafından icra takibine alındığını bildirdi. Vatandaşla­rın TOKİ’YE de 59 milyar liralık taksitli konut borcu bulunduğun­u söyleyen Bulut, borcunu ödeyemediğ­i için takibe alınan, ancak borcunu henüz ödememiş olanların sayısının ise 3 milyon 810 bin 476 kişi olarak hesaplandı­ğını kaydetti.

CHP’LI Bulut, “Cumhuriyet­in ikinci yüzyılı, iktidarın iddia ettiği gibi Türkiye Yüzyılı olmadı ama ‘borç yüzyılı’ oldu” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Fotoğraf: CHP Basın
Fotoğraf: CHP Basın

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye