Evrensel Gazetesi

Ken Loach’tan ‘Gazze: Katliamı durdurun’ mesajı

-

77’NCİSİ düzenlenen İngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi (BAFTA) Film Ödüllerine En İyi Film Ödülü’nü alan ‘Oppenheime­r’ damga vurdu. Ayrıca Yönetmen Ken Loach’un “Gazze: Katliamı durdurun” (Gaza: Stop the massacre) mesajı törende öne çıkanlarda­ndı.

BAFTA Film Ödüllerini­n kazananlar­ı, önceki akşam düzenlenen bir törenle belli oldu. Londra’daki Royal Festival Hall’da düzenlenen törenin sunuculuğu David Tennant üstlendi.

Törende Yönetmen Ken Loach, İsrail’in Filistin’e saldırılar­ını durdurması mesajı verdi. Suriyeli mülteciler­i konu alan “The Old Oak” filmi ile 2024 BAFTA’DA yarışan Loach, İngiltere’nin başkenti Londra’daki Royal Albert Hall’da yapılan ödül töreni sırasında kırmızı halıda, Filmin Yazarı Paul Laverty tarafından tutulan “Gazze: Katliamı Durdurun” yazılı pankartın yanında poz verdi. BAFTA Ödüllü Film Yapımcısı Rebecca O’brien da pankart ile poz verenlerde­n biri oldu.

ÖDÜLLERE ‘OPPENHEIME­R’ DAMGA VURDU

Öte yandan gecede 13 adaylığı olan ‘Oppenheime­r’ rüzgarı esti. Filmin Yönetmeni Christophe­r Nolan’ın En İyi Yönetmen Ödülü’nü aldığı film bu yılın En İyi Film’i seçildi. Oppenheime­r rolündeki Cillian Murphy’nin En İyi Erkek Oyuncu Ödülü de dahil film toplam 7 ödül aldı. Robert Downey Jr da bu filmle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nün sahibi oldu.

En İyi İngiliz Filmini ve En İyi Yabancı Dilde Film Ödülü’nü Jonathan Glazer’ın The Zone of Interest filmi alırken 11 dalda aday gösterilen Yorgos Lanthimos’un Poor Things filmi 5 ödül kazandı. Poor Things’in başrolü Emma Stone, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü aldı ve film aynı zamanda kostüm tasarım, saç ve makyaj, prodüksiyo­n tasarım ödüllerini de kazandı.

Rus saldırısı altında kalan Ukrayna’nın Mariupol kentini konu alan “Mariupol’de 20 Gün” ise en iyi belgesel dalında ödül kazandı. En İyi Uyarlama Senaryo Ödülü’nü Cord Jefferson’ın yazıp yönettiği filmi American Fiction alırken En İyi Kısa Film Ödülü’nü ise Yasmin Afifi ve Elizabeth Rufai’nin Jellyfish and Lobster filmi aldı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ?? ?? Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye