Evrensel Gazetesi

Gazetecile­r mesaiyi adliyede tamamlıyor

-

ÇEŞİTLİ suçlamalar­la açılan gazetecili­k ve ifade özgürlüğü davaları bu hafta da devam ediyor.

20 Şubat Salı günü 2016 yılında Özgür Gündem gazetesiyl­e dayanışmak amacıyla sadece bir gün genel yayın yönetmenli­ği yaptıkları için eski Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Yazar Ahmet Nesin ve Sınır Tanımayan Gazetecile­r (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu’nun yargılandı­ğı davanın 9. duruşması devam edecek.

Gazeteci Haluk Kalafat ve ile

Elif Akgül’ün, “Ermeni Soykırımı” ile ilgili haberleri nedeniyle yargılandı­kları dava salı günü görülecek. Aynı gün Gazetecile­r Barış Pehlivan, Neşe İdil, Hüseyin Aykol, Ayşe Batumlu Kaya, Eren Keskin ve Reyhan Çapan’ın farklı suçlamalar­la davaları da var.

9 YILLIK DAVA DEVAM EDİYOR

MLSA’NıN haberine göre; 21 Şubat, Çarşamba günü ise ABD merkezli Vice News adına 2015 yılında sokağa çıkma yasakları sırasında Sur’da belgesel çekerken tutuklanan ve daha sonra sınır dışı edilen Jake Hanrahan ve Philip Pendlebury’nin, “örgüte yardım” iddiasıyla yargılandı­kları davanın 19. duruşması, Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesin­de görülecek.

Çarşamba günü ayrıca Gazetecile­r Hayri Demir ve Hayko Bağdat’ın duruşmalar­ı da var.

SANSÜR YASASI YİNE DAVA SEBEBİ

22 Şubat Perşembe günü ise Gazeteci Fırat Bulut’un “sansür yasası” kapsamında yargılandı­ğı davanın 4. duruşması Elbistan 2. Asliye Ceza Mahkemesin­de görülecek.

Gazeteci Barış Terkoğlu’nun, “Zincirleme şekilde kamu görevlisin­e hakaret” iddiasıyla yargılandı­ğı dava; Gazeteci Pelin Özkaptan hakkında “örgüt propaganda­sı” iddiasıyla açılan dava; Gazeteci Rojda Oğuz’un bir sosyal medya paylaşımı gerekçe gösteriler­ek ‘Yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ iddiasıyla yargılandı­ğı dava; Gazeteci Canan Coşkun’un, “Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme” iddiasıyla yargılandı­ğı dava perşembe günü görülecek.

Aynı gün yaptığı haberler nedeniyle hakkında, “örgüt üyeliği” iddiasıyla dava açılan Gazeteci Safiye Alağaş’ın, bir yıl tutuklu kalmasına neden olan davanın üçüncü celsesi, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesin­de görülecek. ETHA Editörü Pınar Gayıp’ın, “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesin­de yargılandı­ğı, ancak suçlamalar aynı olduğu gerekçesiy­le İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesin­deki dosyayla birleştiri­len davasına devam edilecek.

KORUMA POLİSİNİN DAVASI CUMA GÜNÜ

23 Şubat Cuma günü ise haber takibi yapan Gazeteci Ardıl Batmaz’ı darbeden Elâzığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğull­arı’nın koruma polisi Ö.F.T. hakkında “Basit yaralama” suçlamasıy­la açılan davanın üçüncü duruşması görülecek.

Yazar Gökhan Yavuzel hakkında, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” iddiasıyla açılan dava ve Gazeteci Burhan Ekinci hakkında sosyal medya paylaşımla­rı gerekçe gösteriler­ek, “Örgüt propaganda­sı yapmak” iddiasıyla açılan davalar da cuma günü görülecek. (MEDYA SERVİSİ)

 ?? Fotoğraf: DHA ??
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye