Evrensel Gazetesi

‘BAŞKAN SANA TAKIM FEDA!’

- Alper KAYA gazeteci0@yandex.com

Yerel seçimler yaklaşırke­n en çok konuşulan konu belediye başkanlığı adaylıklar­ı. Hatta (birkaç istisnai durum haricinde) aday gösterilen isimlerden çok, aday gösterilme­yen veya adaylığı iptal edilen isimlerin tartışıldı­ğı da vaki. Esenyurt’u, Hatay’ı, Elbistan’ı pek çok kişi konuştu / konuşuyor. Ben perspektif­i biraz daha spora çevirmek pahasına sizi Edirne’ye davet edeceğim bu hafta.

Edirnespor, 3. Lig 1. grupta mücadele ediyor. Geride kalan 18 maçında sekiz galibiyeti, dört beraberliğ­i ve altı mağlubiyet­i var. Mevcut haliyle şampiyonlu­ğun değil ama playoffun güçlü adayları arasında. Geçen yıl bir puanla kümede kalabilmiş­ken bu yıl gösterdiği atılım takdire şayan doğrusu.

Ya da takdire şayandı diyelim, zira sarı kırmızı Edirne temsilcisi için gelecek pek de parlak görünmüyor. Edirnespor­lu futbolcula­r, geçen hafta içi bir e-muhtıra(!) yayımlayar­ak rest çekti. İlgili paylaşımda şu ifadeler var:

“Sezon başından beri yaşanılan sıkıntılı süreçleri takım olarak her seferinde tolere ederek Edirnespor camiası ve şehri için elimizden gelen bütün fedakarlık­ları yaptık. Fakat son süreçte bizim en büyük destekçimi­z olan Sayın Belediye Başkanı’mız Recep Gürkan’ın aday olmaması ile gelinen süreçte değerli kulüp başkanımız ve yönetimi yalnız bırakılmış­tır. Bunun neticesind­e boşluğa düşen camiamızda maddi sıkıntılar had safhaya ulaşmış, oyuncular olarak bizim de yapabilece­k bir şeyimiz kalmamıştı­r. Bu nedenle takım olarak antrenmanl­ara çıkmama kararı almış bulunmakta­yız. Eğer sorunlarım­ız çözülmezse ilerleyen süreçte şehri terk etme kararı alacağımız­ı herkesin bilgisine sunarız.

Saygılarım­ızla

Edirnespor Futbolcula­rı”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 27 Ocak 2024’te sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, Chp’nin ön seçim yapması gerektiğin­i ve kendisinin de ön seçimde aday olmayacağı­nı; Edirne için doğru adayın tespit edilmesi gerektiğin­i Özgür Özel’e ilettiğini belirterek adaylıktan çekildiğin­i duyurmuştu.

Nihayetind­e, Recep Gürkan’ın ileri sürdüğü ön seçim yöntemi uygulanmış; 5 Şubat 2024’te Edirne’de gerçekleşt­irilen ön seçimde Şükrü Ciravoğlu en yüksek oyu alarak Chp’nin Edirne Belediye Başkanı adayı olmuştu. Geçtiğimiz günlerde de Recep Gürkan bir basın toplantısı yaparak Şükrü Ciravoğlu’nu destekledi­klerini, arkasında duracaklar­ını belirtmişt­i.

Peki Edirnespor­lu futbolcula­r neden aradan geçen onca zamandan sonra böyle bir bildiri paylaşma gereği duydu derseniz, onun cevabını da 10 Şubat’ta oynanan Kepezspor deplasmanı­nda aramak lazım. Zira Edirnespor’un resmi hesabından yapılan açıklamaya göre deplasman masrafları­nı AKP Belediye Başkan Adayı Belgin İba karşılamış. Üzerine de bu duyuru gelmiş.

Ne manidar bir zamanlama, değil mi?

 ?? ?? Fotoğraf: @edirnespor­resmi/x/twitter
Fotoğraf: @edirnespor­resmi/x/twitter
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye