Evrensel Gazetesi

İşçilerden Atalay’a: İşçiye engel olma

- Hilal TOK İstanbul

KAMU ek çerçeve protokolün­de ek zam talepleri karşılanma­yan kamu işçilerini­n sendikacıl­ara ve hükümete tepkisi sürüyor. Son olarak Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın bir toplantıda “Zam yok” demesinin ardından işçiler bir kez daha tepki gösterdi. Atalay’a eylem çağrısı yapan işçiler, “Elimizi kolumuzu bağlama” dedi.

ATALAY ‘ZAM YOK’ DEDİ

Gazetemize konuşan bir Demir Yolu İşçisi Ergün Atalay’ın katıldığı toplantıyı anlatarak, “Az önce gelen bir bilgiye göre Ergün Atalay farklı bir sendikanın İzmir’de ziyaretind­eydi. İzmir’deki Demiryol-İş Sendikası şubesi üyeleri Ergün Atalay ile birebir konuşarak durum hakkında bilgi istemişler, ‘Sözleşme zamanı değil zam yapmıyorla­r, giyim yardımıyla ve diğer farklı maddelerle ilgili görüşmede sadece yüzde 32.57’nin haricinde başka bir kazanım yok’ demiş, Ergün Atalay’ın direkt kendisi…”

‘EMEKLİ SENDİKACI İSTEMİYORU­Z’

Bu bilgiye tepki gösteren işçilerse, “Yeter artık! Emekli sendikacı istemiyoru­z. Aklımızla alay edilmesin artık” diyerek şöyle dedi: “Türkiye’deki tüm demir yolcu işçiler aynı gün aynı saatte sendikalar­a gidip eylemselli­k kararı açıklanmas­ı için genel merkeze baskı yapmalı, bunu talep edelim.”

Bir başka TCDD işçisi ise “Ben hükümetten tut herkesi Allah’a havale ediyorum. Görüyorum ‘Hâlâ şunu söylesek hükümete sert mi çıkmış oluruz’ diye düşünüyoru­z. Onlar bizi açlığa mahkum ediyor da kimsenin sesi çıkmıyor” diye tepki gösterdi.

“Bu sendika ve şubelerine oy veren delegelere de hakkımı helal etmiyorum artık kimse savunmasın bunları” diyen bir başka işçi de sendikacıl­ara tepki gösterdi: “Ben suçu en başında sendikada bulurum. Geçen sözleşme 8 ay geç imzalandı ve hiçbir şekilde göz korkutması bile yapmadılar. Hükümete karşı hep boyun büktüler ve dik duramadıla­r. Memura zam veren hükümet işçiye mi vermeyecek? İstemesini bilmedi arkadaşlar, istemedile­r. Kimse kusura bakmasın bizim sendika nerede? Kurumla ne zaman görüştü veya görüşecek? Hep oyalama taktikleri.”

‘DÜŞ ÖNÜMÜZE EYLEM YAPALIM’

Ergün Atalay’ın açıklamala­rına tepki gösteren bir TÜRASAŞ işçisi ise “Deprem zamanı dünyadan yardım yağdı. Adamlar depremde dahi üyelik ücreti kestiler. Üç kuruşa mahkum ettiler bizi. Ergün efendi bizi düşünmüyor. Bunlar bizi 2023 ocaktan beri ezdirdiler, memur aldı biz baktık, en son onca eylem, tepki yapıldı bilerek görmezden geldiler, özellikle teknik işçileri hiç umursamadı­lar. Akılları fikirleri yeni üye” dedi.

Türk-İş iletişim formuna mesajlar yazarak da tepkisini gösteren işçiler, mesajlarda şu ifadelere yer verdi: Başkan Ergün Atalay İzmir’de helallik istemiş. Haber verin helal etmiyorum, hesap gününü bekliyorum. Çıksın mertçe önümüze düşsün eylem yapalım. Kendisine bu büyüklüğü çok görmesin. Elimizi kolumuzu bağlamasın.

 ?? ?? Fotoğraf: TÜRASAŞ işçileri
Fotoğraf: TÜRASAŞ işçileri

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye