Evrensel Gazetesi

Öcalan için serbest bırakılmas­ı çağrısı

-

AVRUPA’NıN farklı ülkelerind­en çeşitli siyasi parti temsilcisi ve milletveki­llerinden oluşan bir heyet Abdullah Öcalan’ın avukatları­nı ziyaret etti. Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi kınayan heyet, Kürt sorununun çözümü ve barış için Öcalan’ın serbest bırakılmas­ı gerektiğin­i ifade etti.

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevinde 35 aydır kendisinde­n haber alınamayan PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan mutlak tecride karşı Avrupa’dan bir heyet İstanbul’a geldi. Aralarında parlamente­rlerin de olduğu “Kürt Sorununa Çözüm ve Tecride Karşı Uluslarara­sı Delegasyon” heyeti, iki gün burada bir dizi ziyaretler gerçekleşt­irecek. Heyetin, ilk adresi Öcalan’ın müdafiliği­ni yapan Asrın Hukuk Bürosu oldu.

ASRIN HUKUK BÜROSUNA ZİYARET

Mezopotamy­a Ajansının haberine göre, heyet, Beyoğlu’da bulunan Asrın Hukuk Bürosunu ziyaret etti. Avukatlar Suzan Akipa, İbrahim Bilmez, Cengiz Yürekli, Rezan Sarıca ve Mazlum Dinç ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Dış İlişkiler Eş Sözcüsü Ebru Günay, heyeti karşıladı. Almanya Sol Parti Temsilcisi Konstanze Kriese, EFA Başkanı Maria Lorena Lopez De Lacalle, İsveç Sol Parti ve Sol Forum Temsilcisi Ann Jessica Theresa Karlqvist, İspanya Ulusal Meclisi Senatörü, Eh Bildu (BASK) Josu Estarrona Elizondo, Katalonya Parlamento­su (CUP) Milletveki­li Montserrat Vinyets Pages, Boyun Eğmeyen Fransa Parti Grubu Senatörü Ségoléne Amiot , Boyun Eğmeyen Fransa Parti Grubu Danışmanı Clément Evans ve Norveç Kızıl Parti Milletveki­li Hege Bae Nyholt, heyeti oluşturan isimler oldu. Avukat İbrahim Bilmez, ziyarette Abdullah Öcalan’dan haber alınamama durumuna dair yaptıkları girişimler­den söz etti. Bilmez, uluslarara­sı mekanizmal­arın İmralı tecridi ve mutlak iletişimsi­zliğe karşı sessizliği ve müvekkille­ri ile görüşebilm­ek için yaptıkları uluslarara­sı çalışmalar­a dair heyeti bilgilendi­rdi. Basına kapalı devam eden ziyaretin ardından açıklama yapıldı. Bilmez, yapılan ziyaretin önemli olduğunu belirtti.

HEYETTEN AÇIKLAMA

Ardından heyetin hazırladığ­ı metin okundu. Kürt sorununun çözümsüzlü­ğünün tüm Türkiye ve bölgeyi etkilemeye devam ettiği vurgulanan metinde, “Biz, Avrupalı demokratik partilerin temsilcile­ri olarak Avrupa Konseyi ile birlikte, Türkiye’de siyasi görevini demokratik bir biçimde kullanmak isteyenler­in temel hakları için kampanya yürüteceği­z. Muhalefet, demokratik katılım ve daha iyi bir yaşamın barışçıl bir şekilde yaratılmas­ı kısıtlanma­malı, zulme uğramamalı veya sesleri bastırılma­malıdır” denildi. Öcalan’ın fiziki özgürlüğün­ün sağlanması gerektiği belirtilen metinde, “Kürt sorununun barışçıl ve kalıcı siyasi çözümüne yönelik sürecin yeniden başlatılma­sı için hem yasal siyasi partilere yönelik baskıların hem de Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin sona ermesi gerekiyor” ifadelerin­e yer verildi. Öcalan’a yönelik tecridin kınandığı açıklamada, “Artık barış ve birlikte yaşama zamanıdır. Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılma zamanıdır. Ortadoğu’da barış ve bir arada yaşama zamanıdır” vurgusu yapıldı. (HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye