Evrensel Gazetesi

Mersin’de ‘Faşist rejim kalıcı hale gelebilir’ uyarısı

-

MERSİN Emek ve Demokrasi Platformu, iktidarın yerel seçimlerle gerici ve faşist rejimi kalıcı hale getirmek istediğini ifade ederek, uyarıda bulundu.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, 31 Mart yerel seçimlere dair talep ve önerileri için Mersin Gazetecile­r Cemiyetind­e basın açıklaması düzenledi. Platform adına DİSK’E bağlı Genel İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy yaptı. İktidarın yerel yönetim anlayışınd­an kaynaklı bugün ülke genelinin enerji, sanayi ve maden sahasına dönüştüğün­e dikkat çeken Göksoy, “Ülkenin değerleri ve zenginlikl­eri yabancı şirketlere peşkeş çekiliyor. Tüm bunları yapmak için valisinden kayma

Fotoğraf: MA kamına, emniyetind­en jandarması­na ve en önemlisi de belediye başkanına kadar kendisine bağlı bir idare oluşturmak isteniliyo­r” diye konuştu. İktidarın yerel seçimlerde­n alacağı güçle, gerici ve faşist rejimi kalıcı hale getirmek isteyeceği­ni ifade eden Göksoy, “Eğer yerel seçimlerde­n birkaç büyükşehir ve bugüne kadar almadığı il, ilçe belediyesi alarak çıkarsa, ‘Halk bize bu yetkiyi verdi’ diyerek, 12 Eylül Anayasası’nı aratacak bir anayasayı halkın önüne koyacaktır” uyarısında bulundu. Göksoy, “Yerel seçimler bu saldırı politikala­rını engellemen­in yanı sıra birleşik bir güç olarak davranmanı­n da aracı olacaktır. Bu güç kentleri ranta ve talana açan politikala­ra karşı hem bir cephe hem de kayyumlar ve kayyum düzenine karşı bir halk savunması olacaktır” dedi. Göksoy, platformun, yerel yönetimler­den beklentile­rini sıralayara­k, taleplerin­in takipçisi olacakları­nı belirtti. (HABER MERKEZİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye