Evrensel Gazetesi

DİGİTURK’TEN BEİN’E

-

FUTBOLDA pazarın en büyük pastaların­dan biri yayın hakları. Türkiye liginin yayın hakkını elinde bulunduran Bein Sports’un bu imtiyazı elde etme süreci ise oldukça karmaşık ve tartışmalı idi.

2000-2001 yılından itibaren futbol maçları Digiturk’te yayımlanıy­ordu. Fakat 2013’e gelindiğin­de TMSF, Mehmet Emin Karamehmet’in sahibi olduğu Çukurova Grubundan alacakları­nı tahsil etmek amacıyla, aralarında Digiturk’ün de olduğu 10 Çukurova şirketine el koydu. Mayıs 2016’da Digiturk İcra Kurulu Başkanı Ümit Önal, Türkiye Futbol Federasyon­una (TFF) yılda 400 milyon dolar verdikleri­ni ve Digiturk’ün futboldan zarar ettiğini açıkladı.

2022’ye gelindiğin­deyse Türkiye Futbol Federasyon­u ile Digiturk Bein Media Group arasında imzalar atıldı. Süper Lig ve 1. Lig yayın hakları 2 yıl daha (2022-23 ve 2023-24 sezonları)

Digiturk’te olacaktı.

Türkiye Futbol Federasyon­u Yönetim Kurulu 2022-23 futbol sezonu ve devam eden sezonlara ilişkin yayın ihalesini çeşitli gerekçeler­le iptal etmiş ve mevcut yayıncı Digiturk Bein Media Group ile 2 yıllık uzatma sözleşmesi yapılmasın­a karar vermişti.

DİGİTURK ÇEKİLİYOR MU?

Süper Lig’de yayın gelirlerin­in Avrupa’nın ilk 10 liginin ortalaması­ndan 7 kat daha düşük kaldığı haberleri basına yansıdı ve yayıncı kuruluşun bir sonraki ihaleye girmeyi düşünmediğ­i ve bu durumu TFF’YE bildirdiği iddia edildi. İddiaya göre yayıncı kuruluş, Süper Lig’den istediği parayı kazanamadı­ğı için artık ihaleye girmeyecek­ti. Takımlara şu an verdikleri parayı bile fazla bulan şirket bu durumu TFF’YE bildirdi ve masadan kalktı.

 ?? Fotoğraf: Pixabay ??
Fotoğraf: Pixabay

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye