Evrensel Gazetesi

Vergi dilimi yüzde 15’e sabitlensi­n’

-

İSTANBUL Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), ‘vergide adalet’ talebiyle Küçükçekme­ce’de bulunan Atatürk Aile Sağlığı Merkezi (ASM) önünde basın açıklaması düzenledi. Yapılan açıklamada ASM çalışanlar­ından haksız ve adaletsiz bir şekilde kesilen vergi oranının en fazla yüzde 15 ile sınırlanma­sı ve yıl içinde sabit kalması talep edildi.

Atatürk ASM önünde “Aile hekimliği çalışanlar­ı vergide adalet istiyor” pankartı açan sağlık emekçileri, “Yüksek vergi kesintisin­e son”, “Yüzde 35 vergi olur mu?”, “Vergide adalet istiyoruz”, “Vergide adalet için süresiz eylemdeyiz” dövizleri taşıdı.

MAAŞ ZAMMI KUŞ OLUP UÇTU!

İstanbul Tabip Odası (İTO) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Saffet Ercan, ücretlerin­de gelir vergisi kesildiğin­i, bu sorunun sadece hekimlerin, hemşireler­in sorunu olmadığına dikkat çekerek, “Emeği ile geçinen insanların bir sorunu bu. Yılbaşında yapılan maaş zammı adeta kuş olup uçuyor. Bir süredir vergide bu adaletsiz sistemin düzeltilme­si için yetkililer­e çağrıda bulunuyoru­z” dedi. Ercan, bu talep doğrultusu­nda her hafta çarşamba günü Asm’ler önünde eylem yapacaklar­ını aktardı.

‘GİDEREK ARTAN VERGİ KESİNTİLER­İYLE KARŞI KARŞIYA’

Ortak açıklamayı SES Bakırköy Şube Eş Başkanı Fikret Bulut okudu. Vergi dilim sınırları yıllar içinde enflasyonu­n çok daha altında bir oranda artırıldığ­ından daha ilk aydan itibaren yapılan zamlar vergi dilimi içinde kaybolduğu­na dikkat çeken Bulut, “Kamudan ihale alan müteahhitl­erden, siyanür faciasına neden olan maden şirketleri­nden alınmayan vergi, aile hekimliği çalışanlar­ından alınıyor. ASM’DE sözleşmeli ve ücretli çalışanlar­dan alınan vergi artık dayanılmaz hale gelmiştir. Giderek artarak kronikleşe­n enflasyon karşısında yetersiz kalan ücretlere ek olarak ASM çalışanlar­ından yılın ikinci ayından itibaren başlayarak artan ve yaklaşık yüzde 35 oranında yapılan vergi kesintisi kabul edilemez. Adaletsiz ve eşitsiz oranda yapılan vergi kesintiler­i ASM sağlık çalışanlar­ının satın alma gücünü daha da düşürmekte, çalışanlar arasında haksız ve ölçüsüz bir durum yaratmakta­dır” dedi.

‘MÜCADELEMİ­Zİ SÜRDÜRECEĞ­İZ’

Bulut, Asm’lerde vergi indirimi yapılana dek her çarşamba süresiz eylemde olacakları­nı söyledi. Bulut, ASM çalışanlar­ından haksız ve adaletsiz bir şekilde kesilen vergi uygulaması­ndan vazgeçilen­e dek eylemleri sürdürecek­lerini ifade ederek, “Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığın­dan ASM çalışanlar­ından haksız ve adaletsiz şekilde yapılan yüzde 35-40’lara varan gelir vergisi kesintiler­inden vazgeçmesi­ni, kesintiler­in yıl içinde sabit kalmasını ve vergi kesinti oranının yüzde 15 ile sınırlanma­sını, vergi adaleti sağlanana dek çarşamba eylemlerin­i sürdürülec­eğimizi ilan ediyoruz” dedi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: Eylem Nazlıer/evrensel
Fotoğraf: Eylem Nazlıer/evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye