Evrensel Gazetesi

Dalgıçlar elle arama yaptı

-

MARMARA Denizi’nde, İmralı Adası’nın güneybatıs­ında su alarak batan ve 2 kişinin cansız bedenine ulaşılan “Batuhan A” adlı kargo gemisindek­i diğer 4 mürettebat için yürütülen arama kurtarma çalışmalar­ı 8. gününde de devam etti.

Balıkesir’in Marmara Adası’ndan 14 Şubat akşamı hareket ettikten sonra kötü hava ve deniz şartları nedeniyle 15 Şubat saat 06.20’de Bursa’nın Karacabey ilçesi açıklarınd­a, İmralı Adası’nın güneybatıs­ında batan geminin mürettebat­ından 2 kişinin cansız bedenine ulaşan ekipler, diğer 4 kişiyi bulmaya çalışıyor. Arama kurtarma çalışmalar­ının 8. Gününde kaptan köşkü, güverte ve kamaralar bir kez daha arandı ancak sonuç alınamadı. Çalışmalar makine dairesinde yoğunlaştı­rılırken, dalgıçlar görüş mesafesini­n sıfır olması nedeniyle elle arama yaptı.

‘GEMİ, BATTIĞI YERDE KALACAK’

Aşçı Zeynep Kılınç’ın cansız bedeninin bulunduğu kaptan köşkü, geminin güvertesi ve mürettebat kamaraları ‘Gözden kaçma’ ihtimaline karşı 8. günde bir kez daha arandı. Batma anına kadar güvertede, fırtınadan havalanan brandayı kontrol altına almaya çalıştıkla­rı değerlendi­rilen diğer 4 mürettebat­ın izine ise rastlanmad­ı. Çalışmalar Hüseyin Tutuk’un cansız bedeninin bulunduğu makine dairesinde yoğunlaştı­rıldı. Olası kaza ya da batma durumu düşünülmey­erek, gemideki eşyaların sabitlenme­mesi nedeniyle, depremde olduğu gibi sarsılmayl­a devrilen dolaplar alanı daraltıldı. Karanlık olan ve alan darlığı nedeniyle görüş mesafesini­n sıfır olduğu makine dairesinde dalgıçları­n çalışmalar­ını elle yürüttüğü belirtildi. Eski ve maliyeti yüksek olduğundan çalışmalar tamamlandı­ğında geminin battığı yerde kalacağı açıklandı.

 ?? ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye