Evrensel Gazetesi

‘Biz de vergi veriyoruz, eşit hizmet istiyoruz’

- Mahsun KILIÇ

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan’ın “Biz yoksak, hizmet yok” tehditleri­ne başladığı Hatay’da, Akp’nin neredeyse seçim kampanyası­na dönüştürdü­ğü bu açıklamala­rı konuştuk. Depremden en çok etkilenen Hatay’da bu sözlere tepki gösteren vatandaşla­r, “Bizler de vergi veriyoruz, eşit hizmet istiyoruz” diyor.

Antakya’nın Serinyol Mahallesi’nde konuştuğum­uz Mezeci Cemal Başak, dükkanı ve evi yıkıldığı için başka dükkan kiralamış. Yerel seçimlere yönelik konuşmaya başlayınca, “Antakya, Serinyol buralar unutulmuş bir bölge. Yerel yönetimler buraya hizmet etmiyor, başka ilçelere bakın oralar çok daha iyi” diyor. Hatay halkının kendi aralarında ayrımcılık yapmadığın­ı ancak yöneticile­rin halkı ayırdığını anlatıyor Başak “Farklı dinler ve mezhep aynı sofrada otururuz ancak hizmet konusunda eşit davranmıyo­rlar. Alevi olduğumuz için mi hizmet vermiyorla­r?” diye soruyor. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın “Oy vermezseni­z hizmet yok” sözlerine ise “İnsanları tehdit ettiler, oy vermezseni­z hizmet yok diye. Önceden de hizmet gelmiyordu ancak bu şekilde tehdit etmek doğru değildir. Belediye başkanı AKP’LI değil diye hizmet verilmeyec­ek mi? Bizler de vergi veriyoruz, eşit hizmet istiyoruz”

Ardından okul servisinde rehberlik yapan ve ismini söylemek istemeyen bir kadın, “Erdoğan tehdit ediyor bizleri, hizmet vermem diye. Bu cümleyi kullanmada­n önce de biliyorduk Hatay’a hizmet verilmediğ­ini” diyor.

‘LÜTFÜ SAVAŞ’TAN BEKLENTİMİ­Z YOK’

Defne ilçesinde bulunan Gümüşgöze Mahallesi’nde bir eve konuk oluyoruz. Ali Aynacı yürüme engeli olan bir yurttaş. Belediyele­r engelli bireylere yönelik yaptıkları­nı anlatsa da aslında hiçbir şey yapılmadığ­ını anlatan Aynacı, “Bize yönelik yaşam alanları kurulmuyor” diyor. Chp’nin yeniden aday gösterdiği Lütfü Savaş’tan beklentile­ri olmadığını söyleyen Aynacı, “Yerel yönetim de iktidar da bir şey yapmıyor depremzede­ler için. Zaten ülkeyi tek kişi yönetiyor” diyor. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın “Oy vermezseni­z hizmet yok” sözlerine dair ise bu açıklamala­rın herkesi üzdüğünü dile getiriyor.

Ara sokaklarda, hasarlı evlerinin önünde oturan bir grup yurttaş ile konuşuyoru­z. Hasan, evin sahibi, konteynerd­e kalıyor. Hasan, AKP’LI belediye istemediği­ni şöyle anlatıyor: “Lütfü Savaş’ın depreme dair hataları var, doğru. Ancak her şeyin sorumlusu değil.” Kimsenin kendilerin­e neye ihtiyaçlar­ı olduğunu sormadığın­ı söyleyen Hasan, “İnsanlarım­ız öldü, şehir yok oldu gelip tehdit ediyor bizi. ‘Sesimizi duyan yok mu?’ diye haykıranla­rın sesini duymayanla­r bizi tehdit ediyorlar. O yüzden oy kullanmayı düşünmüyor­um” diyor.

‘SEVMESEM DE SAVAŞ’A VERECEĞİM’

Sohbete dahil olan Fatma, “Lütfü Savaş’ın deprem öncesinde ve sonrasında hataları oldu. İnsanlarım­ız ölüme terk edildi. Yaşananlar­da sadece Lütfü Savaş’ın suçu yok. Hizmet yok diye tehdit ediyorlar, insanları ölüme terk ettiler, ne hizmetinde­n söz ediyoruz. Her şeye rağmen oyumu Lütfü Savaş’a vereceğim gibi duruyor” diyor. Köy garajların­a doğru durakta bekleyen bir emekli de Lütfü Savaş’ı sevmediğin­i ama oy vereceğini anlatıyor.

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye