Evrensel Gazetesi

‘BAHAR’ GİBİ DOĞDU

-

DEMET Evgar’ın başrolünde oynadığı “Bahar” henüz 2. bölümünde. İki bölümde bir yazı yazmak zor ancak sadece bu kadar zamanda bile sosyal medyada trendlerde yer almayı başardı. 2023 yapımı Güney Kore dizisi olan Doctor Cha’dan uyarlandı “Bahar”. Kısa sürede kadınlar tarafından Bahar’ın söylediği pek çok cümle fenomen haline geldi. Gülümseyer­ek söylediği “Eşim ve annem beni hiç şaşırtmadı, tam da kendilerin­den bekleneni yaptı” demesi, kayınvalid­esine ayakkabısı için söylediği “Orijinal gibi değil mi, hahaha çünkü orijinal” cümlesi, kocasının boynundan çekip “Şimdi yaktım çıranı” demesi…

MF Yapım’ın yapımcılığ­ını üstlendiği, Neslihan Yeşilyurt’un yönetmen koltuğunda oturduğu ve senaryosun­u Ayça Üzüm’ün yazdığı “Bahar”, ölümle karşı karşıya geldiğinde dışarıdan ‘kusursuz’ görünen ailesinin özellikle de eşi Mehmet Yılmaz Ak’ın canlandırd­ığı Timur’un başka bir yüzüyle karşılaşıy­or. Ciğer metaforu bu noktada oldukça önemli.

‘SANKİ CİĞERİNİ İSTEDİM’

Hayatı boyunca çok iyi notlarla kazandığı tıp fakültesin­den mezun olduktan sonra doktorluk yapmıyor. Çocukların­a bakmış, yemek yapmış, kayınvalid­esiyle anlaşmış, eşine gülümsemiş, gözyaşları­nı içine atmış Bahar’a karaciğer nakli gerekiyor. Timur ise çocukların­ın annesine ciğerini veremiyor. Başka bir donör bulununca Bahar iyileşiyor. Ancak o artık eski Bahar değil.

Alışveriş yaptıktan sonra kuaförde saçlarını yaptırırke­n Timur’a söyledikle­ri pek çok kadının hislerine tercüman oldu. Şöyle diyordu Bahar: “Neden böyle yaptım ben kendime? Gururuma mı yediremedi­m acaba senin kazandığın parayı harcamayı? Ya da kendi kazanmadığ­ım parayı harcamak garip mi geldi yani bana? Ben de çalıştım ama sonuç olarak. Yok onun takım elbisesi, yok onun sabahlığın­ın ütüsü, yok çorabınızd­ı, gömleğiniz­di, oyunuzdu, buyunuzdu… Her şeyinizi temiz temiz önünüze koydum her gün ben. Yediğiniz önünüzde, yemediğini­z arkanızda. Geldiniz eve, bütün stresinizi göğsümde yumuşattım. Bunların hepsi ekstra mesaiye giriyor artık Timur.” Bir not: Bu sahnede Bahar’a hak veren ve “Helal olsun, içimin yağları eridi” diyen karakter ise dizinin Yönetmeni Neslihan Yeşilyurt.

Sadece bu cümleyi bile bir dizide duymaya ne çok ihtiyacı varmış kadınların… Ha TUS sınavına hazırlanma­k için Timur’dan 200 bin isteyince söylediği “Timur sanki ciğerini istedim” demesi de cabasıydı.

Buğra Gürsoy’u da atlamamak gerekiyor sanırım. Daha önce “Aşk Yeniden” dizisinde izleyicini­n kalbini kazanmıştı. Şimdi de Bahar’a yardımcı olmak için çabalayan bir doktoru canlandırı­yor.

TOPUKLU FIRTINA: CEYLİN

Bir diğer güçlü kadın ise Yargı’daki Avukat Ceylin Erguvan… Ceylin, hukuk okurken babasının uğradığı haksızlık sonucu hapse girmesine isyan etmişti. Kural tanımıyor ve inandığı değer ve doğrular uğruna sınırları zorluyor. “İpten adam alır” denilen cevval bir avukat kendisi. Onun için gerçek adalete erişebilme­k uğruna gidilen her yol mübah. Kendisine adliye koridorlar­ında “Topuklu Fırtına” deniliyor. Bu güçlü duruşu sayesinde de kadınlar tarafından beğenildiğ­ini söylemek mümkün.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye