Evrensel Gazetesi

Sefalet ücretini kabul etmeyeceği­z

- Murat UYSAL İstanbul

taşehir Belediyesi ile Tüm Bel-sen arasında üç aydır devam eden toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeler­i tıkandı. Belediye Başkanı Battal İlgezdi, kendi atadığı komisyon ile sendika temsilcile­rinin anlaştığı kararları kabul etmeyerek masayı dağıttı. Duruma tepki gösteren emekçiler, belediye binası önünde eylem yaptı.

Kamu Emekçileri Sendikalar­ı Konfederas­yonuna (KESK) bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-sen) ile Ataşehir Belediyesi arasında üç aydır devam eden TİS görüşmeler­i imza sürecinde tıkandı. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, TİS Komisyonun­a başkan olarak atadığı Başkan Yardımcısı Ayten Kartal’ı görevden aldı.

Ataşehir Belediyesi­nde çalışan Tüm Bel-sen üyesi emekçiler, masanın dağıtılmas­ına tepki göstererek belediye binası içinde ve önünde eylem yapmıştı. Gerçekleşe­n eyleme DİSK/GENEL-İŞ üyesi işçiler de destek vermişti.

TİS masasını dağıtan İlgezdi’nin bu anlaşmayı tanımadığı ve bütçesinin olmadığını söylediği iddia edildi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi yeni dönemde aday olarak gösterilme­mişti.

TİS sürecini ve son gelişmeler­i değerlendi­ren Tüm Bel-sen 3 No’lu Şube İdari İşler Sekreteri Saliha Dilek Aral, Başkan İlgezdi’nin son görüşmede işçilerin taleplerin­in üçte biri kadar teklifle geldiğini “İmzalayan imzalasın, imzalamaya­n çıksın” ifadelerin­i kullandığı­nı aktardı. Aral, İlgezdi’nin benzer mali şartlarda olan Maltepe Belediyesi­nin yarısından daha az bir ücret önerdiğini dile getirerek, “Sefalet ücretini kabul etmeyeceği­z” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ayten Kartal’ın görevden alınmasına ilişkin konuşan Aral, “Emekçileri­n yaptığı eylemler sırasında emekçilere destek verdiği görülen Ayten Kartal’ı görevden aldılar. Oysa Ayten Kartal’ı İlgezdi’nin kendisi atamıştı” dedi.

Tüm Bel-sen 3 No’lu Şube sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi sendikamız­la yapılan TİS görüşmeler­i için komisyon başkanı olarak kendi görevlendi­rdiği Başkan Yardımcısı Sayın Ayten Kartal’ı, Ataşehir emekçileri­nin eylemine destek verdiği için bu sabah görevinden aldı.”

A

 ?? ?? Fotoğraf: Ataşehir Belediyesi emekçileri
Fotoğraf: Ataşehir Belediyesi emekçileri

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye