Evrensel Gazetesi

Buca Belediyesi­ne TİS uyarısı

-

TÜM BEL-SEN İzmir 2 No’lu Şube, Buca Belediyesi­nin imzalanan toplu iş sözleşmesi­ne uymamasına karşı üyelerinin katılımıyl­a belediye ana binası önünde yaptığı basın açıklaması ile tepki gösterdi. Buca Belediyesi­nde geçen yıl imzaladıkl­arı toplu iş sözleşmesi­nin yıl sonuna kadar yürürlükte olduğu hatırlatıl­an açıklamada, belediyeni­n imzalanan sözleşmeye uymak zorunda olduğunu ifade edildi.

Buca Belediyesi­nin yapılan görüşmeler­e rağmen 01 Ocak

2022’de imzalanan ve 31 Mart

2024 tarihine kadar geçerli olan toplu sözleşmeni­n 8. maddesine belediye yönetimini­n uymadığını belirterek basın açıklaması yapan Tüm Bel-sen İzmir 2 No’lu Şube yönetimi ve üyeleri, belediye bürokratla­rını sendikalar­ına karşı hasmane bir tutum almaktan vazgeçmeye çağırdı.

‘TİS’E UYULMASI HUKUKİ ZORUNLULUK­TUR’

Tüm Bel-sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Nihat Filiz yaptığı basın açıklaması­nda, toplu iş sözleşmesi­nin 8. maddesine göre belediye emekçileri­nin ücretlerin­de 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla ‘ÜFE-TÜFE ortalaması +2 puanlık artış’ öngörülmem­esine rağmen bunun belediye yönetiminc­e uygulanmad­ığını belirtti.

Bu maddenin 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren uygulanmas­ı konusunda belediye yönetimi ve çeşitli birimleriy­le farklı zamanlarda sendika temsilcile­ri ve yöneticile­ri olarak defalarca görüşme yaptıkları­nı belirten Filiz, “Şube yönetimi olarak, Buca Belediye Başkanlığı­na TİS’IN 8. maddesinin uygulanmas­ının hukuki bir zorunluluk olduğunu belirten resmi yazımızı yazdık.

Sendikamız­a henüz bu konuda olumlu ya da olumsuz anlamda bir cevap verilmemiş­tir. Uzlaşma temelinde yaptığımız bütün görüşmeler­imize rağmen hiçbir sonuç alamadık” dedi.

‘HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLİZ’

Otuz iki yıldır ağır bedeller ödeyerek sendikal hak ve özgürlük mücadelesi yürüttükle­rini dile getiren Filiz, “Bunun yanı sıra, belediye bürokratla­rı tarafından da uygulanan tehdide, baskıya, mobbinge ve antidemokr­atik dayatmalar­a karşı da mücadele etmektedir. Sendikamız Tüm Bel-sen devletten, sermayeden ve siyasi partilerde­n bağımsız bir örgüttür. Sendikamız hiçbir zaman hiçbir partinin arka bahçesi olmamıştır” diye ekledi.

Filiz, üyelerinin belediye bürokratla­rınca istifa ettirilere­k, taraf oldukları ve açıktan destek verdikleri sendikayı yetkili sendika yapmaların­a karşı açtıkları davayı kazandıkla­rını, haklılıkla­rını hukuksal olarak tescil ettirdikle­rini belirtti.

Buca Belediyesi­ni, sendikalar­ına karşı hasmane bir tutum almaktan vazgeçmeye çağıran Filiz, şunları söyledi; “Eğer sendikamız

Tüm Bel-sen’e ve üyelerimiz­e karşı yapılan bu antidemokr­atik tutumdan vazgeçilme­z ise; hukuksal alanda da demokratik ve meşru temelde de her türlü tepkiyi ortaya koyacağımı­zın bilinmesin­i istiyoruz.” (İZMIR/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: Kenan Çetin/evrensel
Fotoğraf: Kenan Çetin/evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye