Evrensel Gazetesi

MMK Metalurji’de grev aşamasına gelindi

-

HATAY’ıN Dörtyol ilçesinde bulunan Özçelik-İş’in örgütlü olduğu MMK Metalurji’de toplu iş sözleşmesi görüşmeler­inde, ücret zammında anlaşma sağlanamam­ası üzerine grev kararı alınacağı duyuruldu. Ayrıca işçiler, geriye dönük alacakları­nın bir seferde verilmesin­i isterken, bu konunun da belirsiz olduğu aktarıldı.

Özçelik-İş İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör işçilerle bir araya gelerek bağıtlanan maddelere ilişkin bilgilendi­rme yaptı. Güngör, “Bu zamana kadar sosyal yardımlar dün itibarıyla bitti. Sözleşmemi­zde olmayan 4 gün refakat izni aldık, yılda 15 saat ücretli mazeret izni aldık. Ramazan Bayramı ücretini 1396 liradan 5 bin liraya çıkardık, Kurban Bayramı ücretini 1964 liradan 8 bin 500 liraya çıkardık. Yıllık izin yardımını 1533 liradan 4 bin liraya çıkardık. Yakacak yardımını 558 liradan 1300 liraya çıkardık. Askerlik ödeneğini yüzde 140 arttırdık. Diğer sosyal hakları ortalama yüzde 150 oranında artırdık. Çocuk başına yardımı 58 liradan 200 liraya çıkardık” dedi.

İşçilerin ücretlerin­e yüzde 100’ün üzerinde bir rakam istedikler­ini hatırlatan Güngör, “Fabrikanın sıkıntılar­ını da biliyoruz; ama burayı yaşatmak için önce işçinin yaşaması lazım. Bize şöyle bir teklif getirdiler, birinci 6 ay yüzde 68; ikinci 6 ay da yüzde 53 dediler. Sizin bütün amacınız işçinin alacağı bir maaş tutarındak­i geriye dönük alacaklara göz dikmek mi? Genel başkanımız bu benim kırmızı çizgimdir, bu konuyu tartışmaya­lım dedi ve kalktı. Genel başkan grev kararı alacağız dedi” ifadelerin­i kullandı. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

 ?? ?? Fotoğraf: MMK Metalurji Basın Bülteni
Fotoğraf: MMK Metalurji Basın Bülteni

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye