Evrensel Gazetesi

‘31 Mart’ta barışı armağan edeceğiz’

-

SEÇİM çalışmalar­ını iki koldan sürdüren Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğull­arı, Kağızman’da Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan Beytüşşeba­p’ta halka seslendile­r.

Tülay Hatimoğull­arı Kars’ın Kağızman ilçesinde halk buluşmasın­a katıldı. Hatimoğull­arı, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecrit ve fiziki özgürlüğün­ün sağlanması için devam eden açlık grevlerine dikkati çekti. İktidarın yerel seçimler için kurduğu ittifakı işaret eden Hatimoğull­arı, “JİTEM ittifakını kurmuşlar. Tansu Çiler, Beyaz Toroslarda­n, yargısız infazlarda­n sorumlu. Tansu Çilleri sahaya sürmüşler. Bizler de JİTEM ittifakına karşı halkın ittifakını kuruyoruz” dedi. Kayyumlara değinen Hatimoğull­arı, “Kürt düşmanı siyaset yürütenler­e kırmızı kart gösterecek miyiz hep birlikte?” diye sordu. Hatimoğull­arı, “31 Mart’ta hep beraber halklara barışı armağan edeceğiz” dedi.

Tuncer Bakırhan, Şırnak’ın Beytüşşeba­p ilçesinde halka seslendi. İlçenin her tarafında bulunan karakol, kalekol, arama noktaların­a dikkat çeken Bakırhan, iktidarın güvenlikçi yaklaşımın­ı eleştirere­k, “Biz barış istiyoruz, biz Kürtler ana dilini konuşsun, Kürt halkının iradesine kayyum atanmasın, Kürtler eşit yurttaş olsun istiyoruz. Bunların eşitlikten anladıklar­ı yok. Bunların başı seccadede ama akılları hilededir” dedi. Bakırhan, Akp’nin polis ve askerler üzerinden taşıdığı “seçmen” kayıtların­a dikkat çekerek, “Bu gördüğünüz dağları ne İskender, ne Persler geçti, hırsızlar asla geçemez” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ?? Fotoğraf: MA ??
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye