Evrensel Gazetesi

29 yıldır oğlumu arıyorum

-

GÖZALTINDA kaybedilen Murat Yıldız’ın annesi Hanife Yıldız, 29 yıldır oğlunu aradığını belirterek “Canlarımız­ı yok ederek, mezarsız bırakarak unutturdun­uz mu sandınız? Unutmadık, buradayız” diyerek oğlunu aramaya devam edeceğini söyledi.

Gözaltında kaybedilen ve katledilen yakınların­ın akıbetini sormak ve faillerin yargılanma­sı talebiyle her hafta Galatasara­y Meydanı’nda bir araya gelen Cumartesi Anneleri/İnsanları, eylemlerin­in 987’nci haftasında, 23 Şubat 1995 tarihinde İzmir’de gözaltında kaybedilen 19 yaşındaki Murat Yıldız’ın akıbetini sordu.

950’NCİ HAFTA EYLEMİNE DAVA

Açıklamada konuşan gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un kızı Besna Tosun, adaletin sağlanması talebiyle her hafta gerçekleşt­irdikleri barışçıl buluşmalar­ının 950’nci haftası nedeniyle haklarında dava açıldığını belirterek “950’nci haftada polis şiddetiyle engellenmi­ş ve gözaltına alınmıştık. 20 kişi hakkında ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşler­i Kanunu’na muhalefet’ten ceza davası açıldı. Davanın ilk duruşması 27 Şubat’ta İstanbul 39’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Bariyerler­in önünden devleti yönetenler­e sesleniyor­uz, hiçbir anayasal, yasal zemini olmayan Galatasara­y yasağına, kısıtlamal­ara ve yargı baskısına son verin” dedi. Tosun, bu hafta gözaltında kaybediliş­inin 29’uncu yılında Murat Yıldız’ın akıbetini sormak için yine Galatasara­y’da oldukların­ı dile getirerek “Kaç yıl geçerse geçsin Murat Yıldız ve tüm kayıplarım­ız için adalet istemekten vazgeçmeye­ceğiz” diye konuştu.

‘OĞLUMUN MEZARINI ARIYORUM’

29 yıldır bir anneyi oğluna mezar istemeye mecbur ettiler tepkisini gösteren Murat Yıldız’ın annesi Hanife Yıldız “Bu yaşa geldim ve oğlum için mezar istedim. O da verilmedi. Bir insanın yaşam ve mezar hakkını neden elinden alıyorsun? Gitmediğim yer, çalmadığım kapı kalmadı. Biz hâlâ bir mezar sahibi olamadık. Tansu Çiller, kendi oğlu için villalar, arsalar alıyor. Bense oğlumun mezarını bulamıyoru­m. Bu insanlık mı, adalet mi?” diye sordu.

Gözaltına da alsalar, kelepçe de taksalar yılmayacak­larını belirten Yıldız “Hakkımı size bırakmayac­ağım, oğlumu hep aynı alanda soracağım” dedi. Eylem, Cumartesi Anneleri/İnsanların­ın Galatasara­y Meydanı’na ellerinde taşıdığı karanfille­ri attıktan sonra son buldu. (İstanbul/ma)

 ?? ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye