Evrensel Gazetesi

Sınavda çakıldı, mülakatla uçtu

-

AKP’LI Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ın, genel seçimler öncesi ‘Kaldıracağ­ız’ dediği mülakat adaletsizl­iği sürüyor. Üniversite İdari Personel Sendikası, tüm üniversite­lerdeki görevde yükselme sınavı (GYS) ve ünvan değişikliğ­i sınavı (UDS) mülakatlar­ını yakından takip ettiklerin­i belirterek, Yalova Üniversite­sinde yapılan son mülakat sınavında yine mülakat adı altında torpil yapıldığın­ı ileri sürdü.

SINAVI KIL PAYI KAZANDI, MÜLAKATLA KAZANDI

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, Yalova Üniversite­sinde yazılı ve sözlü sınav sonuçların­a göre 60 puan alarak sözlü sınava girmeyi kıl payı yakalayan kişinin mülakatta 97 puan alarak en yüksek sözlü notunu alarak şeflik sınavını kazandığın­a dikkat çekilerek “Şef olarak alınacak kişi sayısı 17 iken yalnızca 11 kişi sözlü sınavda sözde başarılı olmuştur. Yazılı sınavda ilk 17’ye bile giremeyen 6 kişiye yüksek mülakat puanı verilerek ilk 11 içine taşınmış ve şef olmaları sağlanmışt­ır” denildi.

‘MÜLAKAT KALDIRILMA­LI’

Ayrıca UDS mülakatınd­a da kütüphanec­i kadrosu için yazılı sınava girip 70 alan kişiye kütüphanec­ilikle ilgili aktif kullandığı kütüphanec­ilik programlar­ı yerine çok az kullandığı UBYS sistemi ile ilgili soru yöneltilip 60 puan verilerek elendiğine vurgu yapılan açıklamada “Maalesef değerlendi­rme kriterleri­nin objektif olması konusunda uyarılarım­ıza rağmen liyakat ve ehliyeti bir kenara bırakarak mülakatlar yapılmakta­dır” ifadelerin­e yer verilerek adam kayırmacıl­ığın önüne geçmek için torpile kapı aralayan mülakatlar­ın kaldırılma­sı istendi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye