Evrensel Gazetesi

‘Seçim değil, silah tanıtımı yapıyorlar’

-

DEM Parti, Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Mardin’deki halk buluşmalar­ına katıldı. Erdoğan’ın her etkinlikte savaş sanayisini övmesini eleştiren Bakırhan, “Yerel seçim mi yapıyoruz silah fuarı mı?” dedi.

Derik’te 13 faili meçhul cinayetle ilgili bir dönem yargılanan ve jandarma genel komutan yardımcılı­ğına terfi eden Musa Çitil’i Derikliler­in çok iyi tanıdığını kaydeden Bakırhan, “Bu topraklard­aki her Kürt katliamınd­a payı olan biridir. Musa Çitil; Derikliler­in, Mardinlile­rin, Kızıltepel­ilerin kaybolduğu, katledildi­ği, faili meçhul cinayetler­e uğradığı bütün organizasy­onlarda ismi geçen bir devlet yetkilisiy­di” dedi.

‘KÜRT SORUNU MUSA ÇİTİL DEMEK’

Kürt sorununun Musa Çitil demek olduğunu ifade eden Bakırhan, “Kürt sorunu Derik halkını yoksullaşt­ırarak, mevsimlik işçi olarak Türkiye metropolle­rine gönderen orada da ırkçı saldırıya uğratan zihniyetti­r. Kayyumları­n yaptıkları usulsüzlük­leri günlerce anlatsak bitmez. Kayyum Derik’te belediyemi­zin 400 yoksul öğrenciye vermiş olduğu bursu kesmiş, bir de o bursu geri istemiş. Burs alan çocukların burslarını keserek bu kente ne kadar büyük kötülük ve düşmanlık yaptığını gösterdi. 31 Mart’tan sonra 400 değil binlerce ihtiyacı olan gencimize tekrar Mardin Büyükşehir Belediyemi­zin katkısıyla burs vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Cumhurbaşk­an Erdoğan’ın her mitinginde top, tüfek, SİHA, uçak, savaş gemisi anlattığın­a dikkat çeken Bakırhan, “Yurt dışından birisi gelse Erdoğan’ın mitinglerd­e söyledikle­rini dinlese yerel seçim olduğunu düşünmez. Zanneder ki silah fuarı yapılıyor, Erdoğan silah fuarındaki silahların­ı tanıtıyor. Yerel seçim mi yapıyoruz silah fuarı mı yapıyoruz, vallahi anlamak çok zor” dedi.

‘TEK ADAMA HİZMET ANAYASASI’

Bakırhan, iktidarda sıkça gelen anayasa değişikliğ­i çağrıların­a ise “Yeni bir anayasaya ihtiyaç var ama 12 Eylül Darbe Anayasa’sını çağrıştıra­cak bir anayasaya ihtiyaç yok. Yeni anayasa Kürtleri kabul edecek mi, Kürtlerin ana dilini kabul edecek mi, ana dilinde eğitim hakkını kabul edecek mi? Bunların yeni anayasa dediği, tek adama daha güçlü bir şekilde hizmet edecek bir anayasadır” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Fotoğraf: DEM Parti Basın
Fotoğraf: DEM Parti Basın

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye