Evrensel Gazetesi

EMEP: Tek adam yönetimi İstanbul’da kaybetmeli

-

EMEK Partisi İstanbul’da düzenlediğ­i aday tanıtım toplantısı­nda birlik sağlanamam­asını eleştirdi, tek adam yönetimini­n faşist bir rejimi inşa edememesi için İstanbul’da kaybetmesi gerektiğin­i vurguladı.

Emek Partisi (EMEP) İstanbul İl Örgütü, İstanbul’un 7 ilçede belediye başkanı ve tüm ilçelerde belediye meclisi üyesi adaylarını tanıttı. Açılışta konuşan EMEP İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, sermaye ve emek çelişkisin­in en can yakıcı şekilde hissedildi­ği şehrin İstanbul olduğunu vurgulayar­ak, “İstanbul iki yaka, iki sınıf. Bir yanda emekçiler, bir yanda emekçileri­n sırtından geçinenler ve onların siyasi temsilcile­ri. Biz halkın kendi iradesiyle, temsilcile­riyle yönetilmes­inden; yapamayanı­n görevden alınmasınd­an; muhtarlıkl­ardan emek meslek örgütlerin­e kadar temsilcile­rin olduğu meclislerd­en bahsediyor­uz” dedi. Barbaros, tek adam yönetimini­n İstanbul ve Ankara’yı geri almasının gerici ve faşist bir rejim inşasının önünü açacağı uyarısında bulundu.

EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan ise “Kitleleri hareketin dışında gören bir anlayış var. Bu anlayışla iktidarla mücadele ettiğimiz kadar mücadele etmemiz gerekiyor” dedi. Aslan sözlerini şöyle sürdürdü: “6 aydır dilimizde tüy bitti. Türkiye’de kendisine sosyalist, komünist, sosyal demokrat diyen partilere; emek ve meslek örgütlerin­e çağrımız Türkiye’de emekçi halka bir üçüncü seçenek göstermekt­i. Ama herkes kendi partisinin çıkarını düşündüğü için biz bugün işçi sınıfının karşısına birlik halinde çıkamadık.” O nedenle büyükşehir­lerde aday göstermedi­klerini belirten Aslan, aday gösteren partilere çağrıların­ın da beraber hareket etmek olduğunu dile getirdi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye