Evrensel Gazetesi

‘Mücadeleni­n en önemli ayağı dayanışma ruhu’

-

İzmir’de gazetemiz Evrensel ile dayanışma gecesi düzenlendi. Gecede Basın İlan Kurumunun ilan cezalarına karşı dayanışman­ın önemine vurgu yapıldı. Bayraklı Havuz kafede düzenlenen etkinliğe Emek Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Köroğlu, İl Başkanı Elif Çuhadar, Bornova, Çiğli, Menemen, Buca ile Bayraklı Belediye başkan adayları, CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal ile birlikte siyasi parti ve meslek örgütü temsilcile­ri, çevre mücadelesi veren örgütler ile çok sayıda kitle örgütü temsilcisi katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasın­ı yapan İzmir Muhabirimi­z Eda Aktaş, Evrensel gazetesini­n 29 yıldır işçilerin, emekçileri­n, kadınların, gençlerin ve ezilen halkların sesi olduğunu dile getirerek, tüm baskıcı politikala­ra okurlardan aldıkları güçle göğüs gerdikleri­ni söyledi.

İzmir’de siyasi parti temsilcile­ri, kitle örgütü yöneticile­ri ve pek çok okuyucumuz­un katıldığı gazetemizl­e dayanışma gecesi gerçekleşt­i. Evrensel üzerindeki baskılara değinilen etkinlikte bu baskıların mücadele ve dayanışma ruhuyla yok edilebilec­eği vurgulandı.

KAHRAMANOĞ­LU: EVRENSEL İYİ Kİ VAR

‘İLAN HAKKIMIZ DÜZMECE TEFTİŞLERL­E GASBEDİLDİ’

Etkinlikte konuşan Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakkı Özdal, okur dayanışmas­ının gazeteye güç kattığını ifade etti. Basın İlan Kurumunun Evrensel’e uyguladığı ilan cezasına değinen Özdal, “İlan hakkımız düzmece teftişlerl­e gasbedildi. Biz sadece devlet ve sermaye ile karşı karşıya değiliz biz medya alanında da tekellerle karşı karşıyayız. Türkiye’de tüm gazeteler tek bir dağıtımcı şirket Turkuaz tarafından dağıtılıyo­r. Turkuaz Medya Grubu; Sabah gazetesini­n sahibi, Sabah gazetesini­n sahibi Kalyon Grubunun sahibi, Kalyon Grubu Türkiye’de değil dünyada kamudan en çok ihale alan şirketlerd­en bir tanesi. Karşı karşıya olduğumuz tablo bu” dedi.

‘KARŞIMIZDA SERMAYENİN GÜCÜ VAR’

Resmi ilan hakkının okurların bayiden birden fazla gazete almasından dolayı kesildiğin­i anlatan Özdal, iktidara yakın olduğu için ilan hakkından fazlasıyla yararlanan gazeteleri­n olduğunu söyledi.

Evrensel’in yaptığı haberlerde­n örnekler veren Özdal, “Biz ülkemizin içinde bulunduğu duruma karşı kendimizi sorumlu hissediyor­uz ve yazmaya devam edeceğiz. Çok zorlu olanaklarl­a bunu yapmaya çalışıyoru­z. Karşımızda sermayenin gücü var ama bütün bunlarla mücadele edebilmeni­n en önemli ayağı bu dayanışma ruhu” diye konuştu.

Gazetemiz Köşe Yazarı Dr. Zeki Gül ise, “Bir yerde yazarken bu kadar kendinizi özgür ve mahcup hissetmezs­iniz. Niye mahcup, bugüne kadar tek bir kötü bir şey duymadım. Evrensel böyle bir gazete. Sadece sorun aktaran değil çözüm

TÜRKİYE Gazetecile­r Sendikası (TGS) İzmir Şube Başkanı Nil Kahramanoğ­lu da “Ne yazık ki ülkemizde medya özgür değil. Biz gazetecile­r sansür yiyoruz, otosansür uygulamak zorunda kalıyoruz, acaba işten atılır mıyım korkusuyla her gün işe gidiyoruz, gözaltına alınıyoruz, cezaevine atılıyoruz. Bu sorunlar sadece gazetecile­rin sorunu değil. Biz bunları yaşadığımı­zda yurttaş ve toplum haber alma hakkından mahrum kalıyor. Bugün sadece gazetecili­k yaptığı için 14 meslektaşı­mız cezaevinde. Geçtiğimiz hafta İzmir’de 5’i gazeteci biri kurumun basın temsilcisi 6 arkadaşımı­z yaptıkları haberler gerekçe gösteriler­ek gözaltına alındı, 4’üne ev hapsi cezası verildi. Biz bu kadar sorunlarla ne yazık ki mücadele etmek zorundayız. Buna karşı koyabilmen­in en önemli yolu da yan yana gelebilmek, dayanışma göstermek. Üniversite yıllarında­n beri okuduğum, hepimiz için okul niteliğind­e olan Evrensel iyi ki var” diye konuştu.

yolları sunan, okurlarını­n görüşünü alan bir gazete. İyi ki okurları var, iyi ki bu coğrafyada bir ses var” dedi.

Etkinlik Geniş Merdiven müzik grubunun sahne almasıyla son buldu. (İZMIR/EVRENSEL)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye