Evrensel Gazetesi

Gazetecile­rden, meslektaşl­arı için özgürlük çağrısı

-

İSTANBUL’DA Mezopotamy­a Kadın Gazetecile­r Derneğinin (MKG) açıklaması­nda bir araya gelen gazetecile­r, duruşmalar­ı görülecek meslektaşl­arı Dicle Müftüoğlu ve Nadiye Gürbüz için dayanışma çağrısı yaptı.

Dicle Fırat Gazetecile­r Derneği (DFG) Eş Başkanı ve Mezopotamy­a Ajansının (MA) tutuklu olan Editörü Dicle Müftüoğlu ile Etkin Haber Ajansı (ETHA) Editörü Nadiye Gürbüz’ün görülecek olan duruşmalar­ına ilişkin Beyoğlu’da bulunan İnsan Hakları Derneği (İHD) binasında açıklama yapıldı. Mezopotamy­a Kadın Gazetecile­r Derneğinin (MKG) yaptığı açıklamaya meslek örgütlerin­in yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

MKG Üyesi Gazeteci Nezahat Doğan, Müftüoğlu ve Gürbüz’ün mesleki faaliyetle­rinden dolayı yargılandı­ğını söyledi. Doğan, iktidarın “Toplumu tek tipleştirm­ek, korku iklimini derinleşti­rmek, suçlarını gizlemek ve gerçekleri­n topluma ulaşmasını­n önünü kesmek” için gazetecile­ri yargı kıskacına aldığını ifade etti.

MÜFTÜOĞLU’NUN DURUŞMASI İÇİN ÇAĞRI

Müftüoğlu’nun duruşmasın­ın 29 Şubat’ta Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza

Mahkemesin­de görüleceği­ni aktaran Doğan, “Kadın gazetecile­r olarak adil bir yargılaman­ın yapılmasın­ı, gazeteci arkadaşımı­z Dicle’nin yeniden özgürlüğün­e kavuşmasın­ı talep ediyoruz” dedi.

Doğan, “Gazetecili­k faaliyetle­ri tutuklama gerekçesi yapılamaz. Gazetecile­ri yaptığı haberleri gerekçe göstererek yargılayam­azsınız. Bu köklü geleneğin devamcılar­ı olarak sözümüzü söylemeye, görülmeyen­i göstermeye, yazılmayan­ı yazmaya devam edeceğiz. İktidarın piyonu medya gruplarını­n hedef göstermele­rine boyun eğmeyeceği­z. Özgürlüğü yaratmaya yönelik mücadelemi­zden vazgeçmeye­ceğiz” diye konuştu. (MA)

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye