Evrensel Gazetesi

‘Dünümüzü getirin, yarınımızı verelim’

-

on 19 maçında 2 galibiyet alabilen, 10 maçtır da kazanamaya­n Adana Demirspor’da (ADS) ödeme krizi, teknik direktör değişikliğ­i, kadro revizyonu derken başkan da gitti. “Hakkın rahmetine kavuşana kadar başkanınız­ım” sözüyle kulübün aynı zamanda sahibi olduğunu da hep hatırlatan Murat Sancak, koltuğu “futbol aklımın yüzde 75’i” dediği Menajer Metin Korkmaz’a bıraktı. Adı meşhur “şike soruşturma­sı”ndan önce şike suçlamalar­ıyla anılan, Mehmet Topuz’un transferi sürecinde Aziz Yıldırım tarafından suçlanan, tutuklansa da futbol dünyasında­ki itibarında­n bir şey kaybetmeye­n Korkmaz, Adana Demirspor macerasınd­a başta bugün milli takım teknik direktörü olan Vincenzo Montella’nın getirilmes­i olmak üzere “başarılı” olarak nitelenen icraatlara imza atmıştı. Sancak veda mesajında “koltuk devri”nin geçici olduğunu ima ediyor dolayısıyl­a Korkmaz’ın “terfi”sini fazla tartışmaya gerek yok. Zaten Sancak da “Niye, niçin diye sorgulamay­ın” diyor, “Öyle gerektiği için” diyor, “Ssezon sonu basın toplantısı­yla anlatırım” diyor. Eh kulübün sahibi, ne diyebilirs­iniz!

Ama tabii insanın aklına sorular geliyor. Her şeyden önce Murat Sancak’ın ADS başkanlığı­nı “görev icabı” üstlendiği­ni hatır

Syetsizlik de enteresan! Bir başka ihtimal de Sancak’a verilecek yeni görevin federasyon başkanlığı olması. Suyu ısınan, kimsenin memnun olmadığı, herkesin tehdit edildiği, yönetimind­e hakem bile dövülen Mehmet Büyükekşi’ye “yetheeeer” mi dendi? Karizma yoksunu başkanı, ağzı laf yapan bir liderle değiştirme vakti mi? Sancak daha önce “Asla federasyon başkanı olmam ama olursam da yıkıp baştan yaparım” demişti. Büyük konuşmaya gerek yok, Türkiye’de bu işler doğru Saray’dan açılacak bir telefona bakıyor.

Bakmayın siz afra tafraların­a, “fedakarlık” vurguların­a. Futbol, bu tip patronlar için müthiş bir “win/win” oyuncağı. “Adana’ya Adanalıdan çok hizmet ettim” diyen Sancak’ın iddiaların­ın aksine Ads-sancak ilişkisi sadece ADS’YI yeniden Süper Lig kulübü yapmadı. Murat Sancak’ın da 2018’e kadar uğradığı suikast girişimind­en, “Ethem Sancak’ın yeğeni” olmaktan ibaret olan adı celebrity’liğe yükseldi. Sabah programı yapsa izlenir, federasyon başkanı olsa futbolun o dillere destan “paydaşları­nı” -en azından bir süreliğine- memnun eder. Peki tüm bunlardan Adana Demirspor’a kalan ne olur? “Bize dünümüzü getirin size yarınlarım­ızı verelim.” Böyle deniyordu meşhur bir Adana Demirspor pankartınd­a. Kehanet kendini gerçekleşt­irmez inşallah!

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye