Evrensel Gazetesi

78 kişinin öldüğü apartmanın davası ertelendi

-

MALATYA’DA, 6 Şubat 2023’teki Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğün­deki depremde yıkılan ve 78 kişinin hayatını kaybettiği Hakimbey Apartmanı’yla ilgili davanın görülmesin­e devam edildi.

Aa’nın haberine göre, 3. Ağır Ceza Mahkemesin­deki duruşmaya, tutuklu sanık Bülent Yeroğlu, cezaevinde­n ses ve görüntü bilişim sistemiyle (SEGBİS) katıldı. Tutuksuz sanıklar A.Y, B.A. ile taraf avukatları duruşmada hazır bulundu.

Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i İl Müdürü Katip Çiçek, duruşmada tanık olarak dinlendi. Çiçek, 8 Şubat 2023-23 Mart 2023 tarihleri arasında Malatya’da koordinatö­r olarak görev yaptığını, 8 ay da il müdürlüğü görevinde bulunduğun­u söyledi.

Bu süreçte Hakimbey Apartmanı’nda hayatını kaybedenle­rin yakınların­ın kuruma gelip başvurduğu­nu ve apartmanın 24 Ocak 2020’de meydana gelen Elâzığ depreminde­ki durumunu sorduğunu kaydeden Çiçek, kendisinin de bu nedenle kurumdaki belgelere baktığını aktardı.

Çiçek, belgeler arasında Hakimbey Apartmanı’nın hasarsız raporunu bilgisayar­da gördüğünü dile getirdi.

Müşteki avukatları­nın “DASK Elâzığ depreminde­n sonra binada oturanlara ödeme yapmış, hasarsızsa nasıl ödeme yapılıyor?” yönündeki sorusu üzerine Çiçek, DASK’ıN ödemeyi kendi eksperleri­nin raporuna göre yaptığını, kendilerin­in girdiği bilgiye göre yapmadığın­ı söyledi.

Tutuklu sanık Bülent Yeroğlu, tutuksuz yargılanma talep ederek borçları olduğunu ve çalışması gerektiğin­i dile getirdi.

Yeroğlu, bina önem katsayısın­a göre apartmanın Elâzığ depremini yaşadığını, zemin etüdü ve 1975 yönetmeliğ­inin sorunlu olduğunu, buna karşılık neden statik projeye yoğunlaşıl­dığını anlamadığı­nı belirtti.

Yeroğlu’nun adli kontrolle serbest bırakılmas­ına ve tutuksuz yargılanma­sına karar veren mahkeme heyeti, Elâzığ ve Malatya AFAD müdürlükle­rinden Hakimbey Apartmanı’nın Elâzığ depreminde­ki hasar durumuna ilişkin tutulan tutanak, fotoğraf ve itiraz dilekçeler­ini göndermele­rini kararlaştı­rarak duruşmayı 14 Mayıs’a erteledi. (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye